Retete De Gen Feminin Arhivă
-
0
Reţetă de cornuri moi umplute cu mult gem de prune
Publicat 19/10/2023Iată cum să le prepari şi le dai forma. Toate secretele explicate, mai jos. -
0
Pandişpan fraged cu prune şi apă minerală, la care folosim puţine ouă, doar 5 pentru o tavă mare de cuptor
Publicat 03/09/2023La acest pandişpan super fraged cu prune şi apă minerală folosim puţine ouă, doar 5 pentru o tavă mare de cuptor însă rezulatul este unul savuros! -
0
Reţetă de găluşte cu prune sau gomboţi, varianta cu mai puţin zahăr
Publicat 30/08/2023Această reţetă de găluşte cu prune sau gomboţi, este o variantă mai sănătoasă cu mai puţin zahăr şi unt. -
1
Salată sănătoasă și dietetică de dovlecei, cu usturoi copt. Fără prăjeli sau maioneză!
Publicat 22/08/2023Iată cât de uşori prepari o salată sănătoasă și dietetică de dovlecei, cu usturoi copt. Fără prăjeli sau maioneză! Ingrediente: 2 dovlecei de 1 kg2 pahare de iaurt grecesc (în total 280g)o ceapă mareo căpățână usturoimărarpuțin uleisare Mod de preparare: Am început reţeta prin a curăţa dovleceii de coajă, deoarece îi vom pune la copt. Mi s-a întâmplat de câteva ori să îmi rămână coaja amară la coacere, chiar dacă dovleceii erau cruzi, aşa că nu vreau să mai risc şi o îndepărtez. După ce i-am curăţat, i-am dat prin două pentru a verifica dacă au seminţe. Nu au […] -
0
Dovlecei pane cu mujdei, reteta de post
Publicat 08/08/2023Nici nu spui ca este de post aceasta reteta de dovlcei pane. Am folosit ingrediente simple si se prepara foarte usor! -
0
Reteta de prajitura cu apa minerala si fructe, atat de pufoasa incat se topeste in gura
Publicat 09/06/2023Pentru aceasta prajitura nu vei avea nevoie de mai mult de 3 oua deoarece contine apa minerala, ce o va face atat de pufoasa si frageda incat se topeste in gura. Avantajul este ca se mentine moale mult timp. Ingrediente: 3 oua pe care le separam 160 g zahar sau 8 linguri 100 ml apa minerala 50 ml ulei 200 g faina sau 8 linguri mai pline 1 lingura esenta vanilie coaja rasa de la o lamaie un praf de sare un plic de praf de copt cateva fructe de pus pe deasupra: capsuni si caise in cazul meu […] -
0
Reteta de pasca fara aluat, cu ingrediente ieftine, pe care o prepari rapid cu un tel
Publicat 18/05/2023Aceasta reteta de pasca fara aluat, nu contine ingrediente scumpe, se prepara rapid, doar cu un tel in 5 minute. Nu iti mai ramane apoi decat sa o coci pana devine usor rumena pe deasupra. -
0
Mic dejun sanatos si rapid cu oua, spanac, praz si rosii
Publicat 11/05/2023Iata cat de usor poti prepara un mic dejun sanatos cu multe legume. Ingrediente: 2 ouao mana buna de spanacun sfert de prazo rosie mai maresarepiperulei Mod de preparare: Calim spanacul in putin ulei de masline, la flacare mare. Intr-un minut este gata si il scoatem pe farfurie. La fel procedam si cu rondelele de praz. Le scoatem si pe ele pe farfurie. In aceeasi tigaie punem rosie taiata rondele. La fel, calim feliile de rosie rapid, in foarte putin ulei, si le intoarcem pe partea cealalta. Dupa ce le intoarcem punem peste ele doua oua batute. Tinem ouale […] -
1
Ce mărci de făină folosesc pentru cozonaci şi ce fac dacă rămâne aluatul lipicios
Publicat 01/04/2023Am folosit, şi testat, mai multe tipuri de făină, iar în următorul articol îţi voi spune ce mărci mi-au plăcut cel mai mult. -
0
Peste rumen la cuptor in crusta de malai cu pesemet
Publicat 23/03/2023Celor care au pofta de peste prajit dar vor sa manance sanatos sau au interzis la prajeli, in baie de ulei, le propun urmatoarea reteta de peste la cuptor. Nici nu zici că este copt așa rumen și fain a ieșit! -
0
Gogoşi de post cu umplutură de gem sau dulceaţă
Publicat 04/03/2023Gogoşile de post sunt la fel de bune ca cele de dulce, mai ales dacă au umplutură generoasă de gem sau dulceaţă. Iată modul de preparare. -
0
Gogosi mari si pufoase ca la gogoşerie cu smântană în aluat, care se menţin moi mult timp
Publicat 08/02/2023Ca alegi sa le mananci simple sau cu smantana si dulceata, ca pe papanasi, aceste gogosi cu smantana in aluat iti vor fi cu siguranta pe plac. Iata reteta cu ingredientele masurate in grame sau pahare si linguri pentru cine nu are cantar: -
1
Chiftele la cuptor din carne de porc, cu capacul de borcan
Publicat 09/01/2023Pentru a nu-mi ieşi chiftelele uscate, atunci când le coc, pun cartofi fierţi în compoziţie. În articol va mai explic si cum le prepar astfel încât să fie egale şi să se coacă unifrom. Cantitatea ingredientelor este pentru o tavă mare de cuptor. Ingrediente: 1 kg carne de porc (eu folosesc în general ceafă de porc) 350 g cartofi fierţi 2 cepe mari jumătate de căpăţâna de usturoi românesc (puteţi pune mai mult sau mai puţin în funcţie de cât de mult va place usturoiul) pătrunjel 2 ouă sare piper Mod de preparare: Am început reţeta cu fierberea cartofilor. […] -
0
Reţetă de chec cu nuci fără praf de copt
Publicat 08/01/2023Checul fără praf de copt presupune folosirea unei cantităţi mai mari de ouă, eu folosesc 6 bucăţi la o tavă, pe care le bat bine pentru a încorpora cât mai mult aer în compoziţie. În acest fel vom obţine un chec foarte pufos şi aerat fără praf de copt. -
0
Reţetă video de tort diplomat fără coacere
Publicat 29/12/2022Tortul diplomat nu era chiar preferatul meu în copilărie, din cauza cojilor de portocală, însă odată cu trecerea timpului preferinţele mele culinare s-au schimbat. Nu îmi lipseşte de pe mesele festive, iar varianta aceasta fără coacere, cu pişcoturi, este cea la care apelez de fiecare dată! -
0
Care este secretul aluatului pufos de cozonac fără multă frământare, ideal pentru începători
Publicat 28/12/2022Pentru mulţi frământatul cozonacilor, în special aluatul lipicios, este ceea ce îi sperie cel mai mult, de aceea în următorul articol vă explic, pas cu pas, cum prepar eu nişte cozonaci super pufoşi, fără multă frământare. Să vă mai spun că se menţin pufoşi mult timp? -
0
Reţetă de cozonaci cu aluat opărit şi multă umplutură
Publicat 08/12/2022Una dintre retetele mele preferate de cozonaci este cea cu aluat oparit si multa umplutura cu nuca. Iata cum se prepara. Ingrediente aluat cozonaci: 1 kg faina 50 g drojdie 250 g zahăr 20 g zahăr vanilinat 550 ml lapte 150 g unt topit 50 ml ulei 9 gălbenușuri coaja rasă lămâie netratată sare Ingrediente umplutură cozonaci: 9 albușuri (dacă nu vreţi să le folosiţi pe toate puneţi doar 5) 50 g cacao 150 g zahăr pudră 500 g nucă esența rom sau 20 ml rom veritabil 300 g rahat asortat Mod de preparare: Pentru început cernem faina. Punem […]