Retete De Gen Feminin Arhivă
-
1
Chiftele la cuptor din carne de porc, cu capacul de borcan
Publicat 09/01/2023Pentru a nu-mi ieşi chiftelele uscate, atunci când le coc, pun cartofi fierţi în compoziţie. În articol va mai explic si cum le prepar astfel încât să fie egale şi să se coacă unifrom. Cantitatea ingredientelor este pentru o tavă mare de cuptor. Ingrediente: 1 kg carne de porc (eu folosesc în general ceafă de porc) 350 g cartofi fierţi 2 cepe mari jumătate de căpăţâna de usturoi românesc (puteţi pune mai mult sau mai puţin în funcţie de cât de mult va place usturoiul) pătrunjel 2 ouă sare piper Mod de preparare: Am început reţeta cu fierberea cartofilor. […] -
0
Reţetă de chec cu nuci fără praf de copt
Publicat 08/01/2023Checul fără praf de copt presupune folosirea unei cantităţi mai mari de ouă, eu folosesc 6 bucăţi la o tavă, pe care le bat bine pentru a încorpora cât mai mult aer în compoziţie. În acest fel vom obţine un chec foarte pufos şi aerat fără praf de copt. -
0
Reţetă video de tort diplomat fără coacere
Publicat 29/12/2022Tortul diplomat nu era chiar preferatul meu în copilărie, din cauza cojilor de portocală, însă odată cu trecerea timpului preferinţele mele culinare s-au schimbat. Nu îmi lipseşte de pe mesele festive, iar varianta aceasta fără coacere, cu pişcoturi, este cea la care apelez de fiecare dată! -
0
Care este secretul aluatului pufos de cozonac fără multă frământare, ideal pentru începători
Publicat 28/12/2022Pentru mulţi frământatul cozonacilor, în special aluatul lipicios, este ceea ce îi sperie cel mai mult, de aceea în următorul articol vă explic, pas cu pas, cum prepar eu nişte cozonaci super pufoşi, fără multă frământare. Să vă mai spun că se menţin pufoşi mult timp? -
0
Reţetă de cozonaci cu aluat opărit şi multă umplutură
Publicat 08/12/2022Una dintre retetele mele preferate de cozonaci este cea cu aluat oparit si multa umplutura cu nuca. Iata cum se prepara. Ingrediente aluat cozonaci: 1 kg faina 50 g drojdie 250 g zahăr 20 g zahăr vanilinat 550 ml lapte 150 g unt topit 50 ml ulei 9 gălbenușuri coaja rasă lămâie netratată sare Ingrediente umplutură cozonaci: 9 albușuri (dacă nu vreţi să le folosiţi pe toate puneţi doar 5) 50 g cacao 150 g zahăr pudră 500 g nucă esența rom sau 20 ml rom veritabil 300 g rahat asortat Mod de preparare: Pentru început cernem faina. Punem […] -
0
Reţetă de cozonaci cu smântână ca pe vremea bunicilor
Publicat 13/11/2022Aşa cum bunicii ne pregăteau cei mai buni cozonaci cu ingredientele măsurate la ochi la fel am procedat şi eu la această reţetă şi rezultatul a fost unul pe măsură! Cozonaci sunt rumeni, au crescut frumos şi se rup în fâşii. Ingrediente aluat: 1 kg faina tip 000 sau pentru cozonaci 15 linguri de zahăr (în aluat punem 14 şi una o folosim la activarea drojdiei) sau 300 g coaja rasă de la o lămâie şi o portocală 1 linguriţă sare sau 10 g 1 pachet de drojdie de 50 g 2 pliculeţe de zahăr vanilinat sau 20 g […] -
0
Reţetă de cornuleţe super fragede cu untură şi smântână care se topesc în gură
Publicat 02/11/2022Cornuleţele cu smântână şi untură sunt super fragede, foietate şi se menţin aşa zile întregi. -
0
Chec moale cu unt şi struguri
Publicat 27/10/2022Aceast chec moale cu struguri se prepară rapid, aşa că dacă nu aveţi mult timp la dispoziţie, această reţetă vă este de ajutor. -
1
Reţetă de cozonaci super pufoşi cu smântână care se rup în fâşii
Publicat 26/10/2022Una dintre cele mai apreciate reţete de cozonaci de pe canalul meu este cea cu smântână. Cozonacii cu smântână sunt pufoşi, se rup fâşii fâşii, iar gustul este unul absolut delicios. -
0
Reţetă de papanaşi pufoşi cu smântână şi dulceaţă de afine
Publicat 16/10/2022Papanaşii pe care îi vei preparara urmând această reţetă sunt pufoşi şi gătiţi bine în interior. Savurează-i cu cu smântână fermentată şi dulceaţa preferată. -
0
Reţetă de coji de eclere cu reuşita garantată
Publicat 11/10/2022Ştim cu toţii cât de greu se prepară cojile de eclere. Nu ne dorim să iasă cleioase sau să nu crească aşa că am găsit reţeta perfectă. -
0
Salată de vinete cu ardei copt şi ceapă călită
Publicat 02/09/2022A venit toamna aşa că vă propun o reţetă de sezon uşor de preparat: salată de vinete, în varianta proprie, cu ardei copt şi ceapă călită, fără maioneză. -
0
Tort Doboș fals, fără coacere
Publicat 04/05/2020Dacă ai poftă de Doboș însă coacerea individuală a foilor ți se pare o corvoadă, această rețetă îți va fi de mare folos. Am înlocuit blatul cu foi de napolitane și rezultatul obținut este unul absolut delicios! -
0
Am încercat să dospesc aluatul de lipii cu bere
Publicat 02/04/2020Vezi ce a ieşit ! -
0
Tort din cozonacul rămas de la sărbători
Publicat 04/01/2020Dacă și ție ți-a mai rămas cozonac nu îl arunca și transformă-l într-un tort delicios, mai ales dacă te-ai chinuit să îl frămânți de mână. -
0
Pască fără aluat, reţeta rapidă pentru Paşte
Publicat 21/04/2019Renunţând la aluat de cozonac reducem considerabil timpul de preparare al acestei reţete specifice sarbătorilor Pacale. -
50
Cozonac împletit cu nucă și cacao. Rețetă pentru începători
Publicat 23/12/2018Dacă vi se pare dificil să frământați cozonaci, sper ca rețeta propusă de mine să vă facă să încercați să îi preparați măcar o dată.