Retete De Gen Feminin

Dovlecei pane cu mujdei, reteta de post

Nici nu spui ca este de post aceasta reteta de dovlcei pane. Am folosit ingrediente simple si se prepara foarte usor!

Nici nu spui ca este de post aceasta reteta de dovlcei pane. Am folosit ingrediente simple si se prepara foarte usor!

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei cruzi
  • 2 linguri de faina pentru a o presara peste dovlecei

Pentru panada:

  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 cana de 250 ml de apa minerala carobogazoasa foarte rece
  • sare
  • piper

Pentru mijdei:

  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • apa minerala
  • putin otet

Extra:

  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Dupa ce spalam bine dovleceii ii feliem in rondele si ii presaram cu 2 linguri de faina si ii amestecam bine.

In continuare peste 6 linguri de faina punem sare si piper. Urmeaza o lingurita de praf de copt ce va ajuta aluatul sa se umfle la prajit si sa iasa crocant. Punem apoi, treptat, o cana de apa minerala carbogazoasa rece. Deci, neaparat apa sa fie de la rece, puteti pune chiar si cateva cuburi de gheata in ea.

Amestecam bine cu telul pana dispar cocoloasele. La final compozitia sa fie putin mai groasa decat cea de clatiate.

In continuare punem ulei cat sa acopere fundul unei tigai antiaderente. Dupa ce uleiul s-a incins trecem rondelele de dovlcei prin panada si le punem la prajit la foc mediu spre iute.

Ca sa va dati seama cand aluatul este suficient de incins, puneti putin din aluat si cand incepe sa se ridice si sa se prajeasca puteti adauga si dovleceii.

Ii lasam sa se prajeasca pana cand se rumenesc dupa care ii intoarcem si pe partea cealalta. Dupa ce sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se scurga. Puteti folosi fie tava cu gratar de scurgere, fie o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie pentru a absorbi uleiul.

Procedam la fel pana terminam toate rondelele de dovlecei.

Pentru mujdei am pus putina sare peste cativa catei de usturoi. I-am pisat bine apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de ulei. Am amestecat bine iar la final am pus apa minerala, tot la fel cateva linguri si putin otet.  Mujdeiul este gata!

Mai jos va las si videoclipul cu reteta preparata pas cu pas:

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.