Ingrediente:
- 200 g icre de crap
- zeama de la o lamaie
- 600 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml apa minerala carbogazoasa
Mod de preparare:
Am pus icrele intr-un bol incapator si le-am amestecat cu mixerul pentru a le desface cat mai bine.
Am pus apoi putin din zeama de lamaie si am continuat amestecarea la treapta mare.
A adaugat apoi uleiul in fir subtire, putin cate putin. Punem ulei si cand se incoporeaza complet adaugam o noua portie.
Cand icrele incep sa capete consistenta punem si apa minerala, tot asa cate putin, si zeama de lamaie. Alternam cu ulei si gustam spre final ca sa vedem daca au mai ramas sarate sau daca mai au nevoie de lamaie.
Eu am pus in total vreo 600 ml de ulei, zeama de la o lamaie si 100 ml de apa minerala. Daca puneti mai putin ulei si folositi icre din comert ies foarte sarate!
Icrele le consumam cu ceapa pe deasupra, ceapa pe care o punem chiar inainte de servire pentru un gust si mai bun!
Reteta video pas cu pas o gasiti mai jos:
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂