reteta Arhivă
-
0
Pandişpan fraged cu prune şi apă minerală, la care folosim puţine ouă, doar 5 pentru o tavă mare de cuptor
Publicat 03/09/2023La acest pandişpan super fraged cu prune şi apă minerală folosim puţine ouă, doar 5 pentru o tavă mare de cuptor însă rezulatul este unul savuros! -
0
Reteta de prajitura marmorata cu apa minerala si cireșe
Publicat 13/07/2023Doar de 5 oua ai nevoie pentru o tava mare de prajitura. Este frageda si se mentine asa mult timp! -
0
Mic dejun sanatos si rapid cu oua, spanac, praz si rosii
Publicat 11/05/2023Iata cat de usor poti prepara un mic dejun sanatos cu multe legume. Ingrediente: 2 ouao mana buna de spanacun sfert de prazo rosie mai maresarepiperulei Mod de preparare: Calim spanacul in putin ulei de masline, la flacare mare. Intr-un minut este gata si il scoatem pe farfurie. La fel procedam si cu rondelele de praz. Le scoatem si pe ele pe farfurie. In aceeasi tigaie punem rosie taiata rondele. La fel, calim feliile de rosie rapid, in foarte putin ulei, si le intoarcem pe partea cealalta. Dupa ce le intoarcem punem peste ele doua oua batute. Tinem ouale […] -
0
Gogosi mari si pufoase ca la gogoşerie cu smântană în aluat, care se menţin moi mult timp
Publicat 08/02/2023Ca alegi sa le mananci simple sau cu smantana si dulceata, ca pe papanasi, aceste gogosi cu smantana in aluat iti vor fi cu siguranta pe plac. Iata reteta cu ingredientele masurate in grame sau pahare si linguri pentru cine nu are cantar: -
0
Care este secretul găluştelor pufoase, care nu se sfarmă la fiert
Publicat 07/02/2023Găluştele sunt unele dintre cele mai dificile preparate pentru că dacă pui prea puţin gris se împrăştie la fiert, iar dacă pui prea mult ies tari ca piatra! Iată cum le prepar eu: -
1
Chiftele la cuptor din carne de porc, cu capacul de borcan
Publicat 09/01/2023Pentru a nu-mi ieşi chiftelele uscate, atunci când le coc, pun cartofi fierţi în compoziţie. În articol va mai explic si cum le prepar astfel încât să fie egale şi să se coacă unifrom. Cantitatea ingredientelor este pentru o tavă mare de cuptor. Ingrediente: 1 kg carne de porc (eu folosesc în general ceafă de porc) 350 g cartofi fierţi 2 cepe mari jumătate de căpăţâna de usturoi românesc (puteţi pune mai mult sau mai puţin în funcţie de cât de mult va place usturoiul) pătrunjel 2 ouă sare piper Mod de preparare: Am început reţeta cu fierberea cartofilor. […] -
0
Reţetă de chec cu nuci fără praf de copt
Publicat 08/01/2023Checul fără praf de copt presupune folosirea unei cantităţi mai mari de ouă, eu folosesc 6 bucăţi la o tavă, pe care le bat bine pentru a încorpora cât mai mult aer în compoziţie. În acest fel vom obţine un chec foarte pufos şi aerat fără praf de copt. -
0
Reţetă video de tort diplomat fără coacere
Publicat 29/12/2022Tortul diplomat nu era chiar preferatul meu în copilărie, din cauza cojilor de portocală, însă odată cu trecerea timpului preferinţele mele culinare s-au schimbat. Nu îmi lipseşte de pe mesele festive, iar varianta aceasta fără coacere, cu pişcoturi, este cea la care apelez de fiecare dată! -
0
Reţetă de cozonaci cu smântână ca pe vremea bunicilor
Publicat 13/11/2022Aşa cum bunicii ne pregăteau cei mai buni cozonaci cu ingredientele măsurate la ochi la fel am procedat şi eu la această reţetă şi rezultatul a fost unul pe măsură! Cozonaci sunt rumeni, au crescut frumos şi se rup în fâşii. Ingrediente aluat: 1 kg faina tip 000 sau pentru cozonaci 15 linguri de zahăr (în aluat punem 14 şi una o folosim la activarea drojdiei) sau 300 g coaja rasă de la o lămâie şi o portocală 1 linguriţă sare sau 10 g 1 pachet de drojdie de 50 g 2 pliculeţe de zahăr vanilinat sau 20 g […] -
0
Cum prepari cel mai usor tort aniversar cu frisca si fructe, fara coacere sau gelatina
Publicat 14/08/2021Am pregatit acest tort aniversar anul trecut de Sfanta Maria si a avut un mare succes! -
50
Cozonac împletit cu nucă și cacao. Rețetă pentru începători
Publicat 23/12/2018Dacă vi se pare dificil să frământați cozonaci, sper ca rețeta propusă de mine să vă facă să încercați să îi preparați măcar o dată. -
0
Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie
Publicat 26/03/2017Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate? -
0
Salată caldă SĂȚIOASĂ și cu PUȚINE CALORII! Ideală și pentru zilele de post sau vegetarieni
Publicat 11/03/2017Această rețetă este potrivită pentru zilele în care dorim să mâncăm ceva mai ușor, dar care să ne țină de foame. -
0
Rețetă de prăjitură Snickers
Publicat 05/11/2016Această rețetă video este ideală pentru iubitorii de caramel și nucă. -
0
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide
Publicat 22/10/2016Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios! -
0
Prăjitură zebră cu vişine proaspete sau congelate
Publicat 29/08/2016Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei. -
0
Reţetă video de tartă cu vişine
Publicat 04/07/2016Încearcă şi tu reţeta noastră video. Gustul acrişor şi răcoritor al acestei tarte va alunga rapid canicula!