Ingrediente:
5 oua la care separam albusurile de galbenusuri
240 g zahar sau 12 linguri
75 ml ulei
325 g faina tip 000 sau 13 linguri
150 ml de apa minerala carbogazoasa
1 plic de praf de copt de 10 g
o esenta de vanilie
putina zeama de lamaie
un praf de sare
25 g cacao sau 2 linguri
putina apa calda (pentru a amesteca cacaua)
cirese (puneti cate doriti in functie de preferinte)
zahar pudra vanilat (de pudrat pe deasupra)
Mod de preparare:
Amestecam albusurile cu putina zeama de lamaie, pana cand se spumeaza.
Adaugam zaharul si batem pana cand obtinem compozitie ferma ca de bezea.
Dupa ce albusurile sunt ferme si nu cad din bol punem galbenusurile si amestecam.
Urmeaza apoi uleiul, apa minerala, esenta de vanilie si coaja comestibila de lamaie netratata. Amestecam pana la omogenizare.
Peste faina, punem un praf de sare si un plic de praf de copt. Le amestecam, iar apoi le cernem peste oua. Amestecam cu mixerul putin sau pana dispar cocoloasele, iar apoi folosim o spatula.
In continuare amestecam cacaua cu putina apa calda. Adaugam apa treptat pana cand obtinem o compozitie ca de crema de ciocolata.
Punem trei sferturi din compozitie in tava. Eu am uns tava cu ulei si i-am pus si hartie la baza, iar dimensiunea ei este de 25×38 cm.
Restul de compozitie o amestecam cu cacaua si apoi o punem si pe ea pe deasupra.
Cu ajutorul unei cozi de lingura sau furculita cream un model marmorat.
La final punem pe deasupra cirese. Puteti pune mai multe sau mai putine, in functie de preferinte. Coacem prajitura aproximativ 35 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.
Dupa ce se raceste o pudram cu zahar pudra vanilat si o putem felia.
Mai jos va las si videoclipul cu modul de preparare:
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂