Retete De Gen Feminin

Rețetă de inimioare din foietaj umplute cu Nutella

Cu doar 3 ingrediente poți prepara un desert savuros. Încântă-i pe cei dragi cu niște pernuțe umplute cu Nutella.

Cu doar 3 ingrediente poți prepara un desert savuros. Încântă-i pe cei dragi cu niște pernuțe umplute cu Nutella.

Această rețetă rapidă se adresează celor grăbiți, care nu au prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie, începătorilor dar și mămicilor cu pitici. Cum să nu fie fericiți cei mici, dacă veți prepara împreună inimioare umplute cu Nutella? Iată cât de ușor se prepară această rețetă:

Ingrediente:

  • 1 pachet de foietaj (800 g)
  • Nutella (veți folosi câte o lingură pentru fiecare pernuță)
  • 1 ou

Mod de preparare:

  1. Decupează foietajul în inimioare.
  2. Pentru fiecare pernuță vei avea nevoie de două bucăți de aluat. Pe una dintre ele pune o lingură de Nutella.
  3. Unge marginile cu apă.
  4. Sigilează bine cu cealaltă bucată de aluat.
  5. Unge inimioarele cu ou bătut.
  6. Coace-le timp de 15-20 de minute, la 180 °C, în cuptorul preîncălzit.

Sfaturi utile:

  • Dacă nu ai formă specială sub formă de inimioară (și a mea a fost de fapt o formă pentru prăjit ouă), poți să decupezi o inimioară dintr-o bucată de carton și cu ajutorul acesteia să decupezi formele cu ajutorul unui cuțit.
  • Restul de aluat rămas nu îl aruncă. Taie-l în forme diferite și unge-l cu ou bătut și apoi presară-l cu semințe de susan sau cașcaval (parmezan). Vei obține niște saleuri delicioase.

Spor la gătit!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.