Ingrediente:
- 500 g faina pentru cozonaci
- 325 ml apa usor calduta la atingere
- 25 g drojdie proaspata (care se activeaza cu 1 lingura faina, 1 lingura zahar si putina apa calduta)
- 50 g zahar sau 2 linguri
- 1 lingura esenta vanilie
- ½ lingurita sare
- 75 ml ulei
Extra:
- ulei pentru prajit
- zahar tos pentru a trece gogosile prin el
Mod de preparare:
Incepem reteta prin a marunti drojdia peste care punem zaharul, faina si apa usor calduta. O amestecam si o lasam la crescut pana incepe sa creasca.
In continuare cernem faina peste care punem zaharul, sarea si esenta de vanilie. Punem si drojdia care a crescut si adaugam treptat apa calduta. Dupa ce terminam apa, punem tot la fel, treptat uleiul si framantam. Mutam aluatul pe blat si il framantam, lovindu-l de blat pana devine elastic si nelipicios. Il dam la crescut pana se dubleaza.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe blatul tapetat cu faina. Decupam apoi cu ajutorul unui pahar gogoselele, pe care le mai lasam la crescut vreo 25 de minute.
Dupa ce gogosile au crescut le prajim in uleiul bine incins. Dupa ce uleiul se incalzeste foarte bine, reducem temepratura si le prajim la foc mediu pe toate. La final le trecem pe toate prin zahar tos fin.
Rețeta video o găsiți aici:
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂