Diverse Arhivă
-
0
Produse lucrate de maeştri artizani transformate în opere de artă
Publicat 29/11/2023Îmi place foarte mult să susțin artizanii care reușesc sa transforme materialele naturale în opere de artă. Fiind lucrate manual nu vei găsi un produs care se arate la fel şi asta le oferă unicitate. -
0
Reteta de prajitura marmorata cu apa minerala si cireșe
Publicat 13/07/2023Doar de 5 oua ai nevoie pentru o tava mare de prajitura. Este frageda si se mentine asa mult timp! -
0
Ghid de comportament în caz de cutremur
Publicat 14/02/2023ÎNAINTE DE PRODUCEREA CUTREMURULUI Instruiţi-vă, atât dumneavoastră cât şi membrii familiei, cu privire la modul corect de comportare în cazul producerii unui cutremur. Puteţi face acest lucru folosind internetul (accesaţi numai surse oficiale de informare – site-ul igsu.ro, isubucuresti.ro), publicaţii de specialitate etc. Stabiliţi un punct de întâlnire impreuna cu membrii familiei sau cu prietenii în cazul în care nu sunteţi împreună în timpul cutremurului. Fiţi gata să vă descurcaţi singur pentru cel puţin trei zile. Pregătiţi un kit de supravieţuire. Acest kit poate conţine: apa, hrană cu termen lung de valabilitate, o trusă de prim ajutor, lanternă […] -
0
Care este secretul găluştelor pufoase, care nu se sfarmă la fiert
Publicat 07/02/2023Găluştele sunt unele dintre cele mai dificile preparate pentru că dacă pui prea puţin gris se împrăştie la fiert, iar dacă pui prea mult ies tari ca piatra! Iată cum le prepar eu: -
0
Reţetă de prăjitură Albă ca Zăpada
Publicat 19/12/2022Albă ca Zăpada este una dintre prăjiturile mele preferate. Îmi place că are o cremă acrişoară, care nu este prea dulce, numai bună după mesele grele de Sărbători. Ingrediente foi: 125 g zahar sau 6 linguri150 ml ulei150 ml lapte2 oua1 plic de praf de copt de 10 gputina zeama de lamaieun praf de sare550 g faina sau 25-26 linguri Ingrediente crema: 1,25 l lapte200 g zahăr sau 10 linguri125 g amidon sau 6 linguricoajă de la o lămâie netratatăzeamă de o lămâie și jumătate100 g unt moale1 lingura esență vanilie Mod de preparare: Pentru foi amestecăm ouăle cu […] -
0
Reţetă de cozonaci fără frământare, super pufoşi, care se menţin moi zile întregi
Publicat 15/10/2022Reţeta mea de cozonaci fără frământare este una cu ajutorul căreia vei obţine cei mai pufoşi cozonaci, care se vor menţine aşa zile întregi şi asta fără să frămânţi zeci de minute. -
0
Prăjitură turnată cu mere, super pufoasă şi fără praf de copt
Publicat 09/10/2022Aceasta este cea mai pufoasă prăjitură cu mere pe care am preparat-o până acum. Este atât de moale şi plină de mere încât se topeşte în gură. Nu are praf de copt şi rămâne aşa zile întregi. -
1
Prajitură cu iaurt grecesc, căpşuni şi bezea
Publicat 20/05/2022Această prăjitură este acrișoară de la iaurt, parfumată de la căpșuni și atât de fragedă încât se topește în gură. Iată cât de ușor se prepară! -
0
Peste la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Publicat 05/03/2022Dorada cu legume la cuptor se numara printre retetele mele preferate. Sosul de rosii cu ardei si usturoi are un gust nemaipomenit asa ca va invit sa testati si voi aceasta reteta! -
0
Reţetă video: Mucenici moldovenești de post umpluți cu nucă sau simpli
Publicat 27/02/2022În acest videoclip puteți vedea cum prepar eu mucenicii moldovenești de post, umpluți cu nucă sau simpli, presărați cu nucă pe deasupra. -
0
Prăjitură super cremoasă cu iaurt şi stafide
Publicat 01/02/2022Această prăjitură cu iaurt are o consistenţă cremoasă şi se prepară foarte uşor. Contine ingrediente comune aşa că nu îţi rămâne altceva decât să o prepari si tu! -
0
Cum se fac pastele carbonara super cremoase, fără smântână. Reţeta autentică italiană cu toate secretele explicate
Publicat 28/09/2021În rețeta de paste carbonara autentica italiana nu vei găsi niciodată smântână. Mixul de ouă cu pecorino romano și piper este tot ce ai nevoie pentru cel mai delicios sos! Ingrediente: 300 g paste4 gălbenuşuri50-60 g pecorino romano100-150 g pancettaapasarepiper Începem reţeta prin a pune la fiert apa în care adăugăm sarea. După cum puteți observa și în videoclipuri folosim o cantitate suficientă de sare, altfel pastele nu vor avea niciun gust. Cât timp fierbe apa ne putem apuca să amestecăm gălbenușurile cu brânza și piperul.Vei găsi și variante de carbonara în care se folosesc ouă întregi sau în […] -
0
Cum prepari cel mai usor tort aniversar cu frisca si fructe, fara coacere sau gelatina
Publicat 14/08/2021Am pregatit acest tort aniversar anul trecut de Sfanta Maria si a avut un mare succes! -
0
Eclipsa de Lună 27 iulie 2018: Vom vedea “Două Luni” pe cer, la noapte?
Publicat 27/07/2018În noaptea de vineri spre sâmbătă, cu toții vom putea asista la cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI. -
0
De ce trebuie să vezi filmul documentar “România neîmblânzită”
Publicat 13/04/2018Dacă nu ai mai mers niciodată la cinema pentru a vedea un documentar, acum este momentul să o faci! -
0
Pentru tine, Maria!
Publicat 08/09/2017Această postare poate reprezenta un mesaj de apreciere pentru Maria specială din viața ta. -
0
Pepene verde cu miez galben – Ce gust are și metoda rapidă de tăiere
Publicat 18/07/2017Ce gust are pepenele verde cu miez galben şi o metodă rapidă de feliere.