Am pregatit acest tort aniversar anul trecut de Sfanta Maria si a avut un mare succes! Cu siguranta il voi pregati si anul acesta, mai ales ca se anunta o vreme extrem de calda. Gustul racoritor de fructe, combinat cu frisca si mascaprone va fi pe placul tuturor invitatiilor.
Ingrediente (forma detasabila de 21 de cm):
800 ml frisca lichida din smantana
750 g mascarpone
150 g smantana maturata (acra)
160 g zahar pudra vanilat
compot de fructe tropicale si mandarine
piscoturi
fructe pentru decor
zeama de lamaie
50 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
In videoclipul prezentat pe Youtube gasiti toti pasii de prepare:
Pentru inceput punem la scurs intr-o sita fructele din cele doua tipuri de compoturi: de fructe tropicale si mandarine. Trebuie sa le lasam sa se scurga foarte bine pentru ca le vom adauga in crema si nu vrem ca sucul in exces sa o faca foarte lichida. Nu vom folosi gelatina la aceasta reteta asa ca acest pas este unul extrem de important! Daca folositi fructe proaspete, la fel, trebuie sa va asigurati ca au zeama foarte bine scursa!
Urmeaza sa preparam crema pentru care vom adauga intr-un bol incapator: frisca, smantana, mascapronele si zaharul vanilinat. Batem crema cu un tel sau cu mixerul. Avem grija si nu o batem in exces pentru a nu se taia. Verificati si cand vedeti ca formeaza moturi, va opriti si o dati la rece.
Cat timp sta crema la rece, inmiuem piscoturile in zeama de la compot. Cu ajutorul piscoturilor formam marginea si primul rand. Adaugam apoi un strat de crema, dupa care adaugam fructele. Daca doriti le acoperiti cu putina crema, este strict oprional, si apoi formati un alt rand de piscoturi. Urmeaza altul de fructe si la final nivelam bine tortul bine.
Ca si ornare eu am format niste rozete si am adugat fructe de sezon. Aici totul tine de preferinte asa ca ornati-l cum doriti. Nu uitati sa stropiti fructele proaspete cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Mesajul aniversar de „La multi ani” poate fi format din ciocolata topita cu ajutorul unui pos asa cum vedeti si in videoclip. Folositi ciocolata amaruie, deoarece va veti chinui foarte rau la cea cu lapte care se topeste la cea mai mica atingere!
Voi ce tort preparati pentru sarbatoritii de Sfanta Maria?
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂