Diverse

Eclipsa de Lună 27 iulie 2018: Vom vedea “Două Luni” pe cer, la noapte?

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cu toții vom putea asista la cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cu toții vom putea asista la cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI.

Dacă cerul va fi senin, fenomenul va fi vizibil în totalitate din România, cea mai spectaculoasă parte a eclipsei fiind intrarea în umbră și traversarea ei.

„După răsăritul Lunii, trebuie doar să așteptați ca aceasta să intre în umbră. Intrarea în umbră începe la ora 21:24, oră de la care veți putea vedea cum marginea stângă a Lunii va deveni mai puțin strălucitoare decât restul discului.
După numai o oră Luna se va afla în totalitate în umbra pământului, moment care se produce la ora 22:29. De atunci tot discul se va afla scufundat în umbră, căpătând nuanțe de la portocaliu la cărămiziu, acesta fiind și momentul în care începe totalitatea.
Maximul eclipsei, când Luna se află cel mai aproape de centrul umbrei, se produce la ora 23:22.
Momentul totalității este spectaculos pentru că Luna va fi colorată.
La ora 00:13 Luna începe să iasă din umbră, totalitatea luând sfârșit. Urmăriți în continuare Luna, pentru că va reveni treptat la strălucirea dinainte de eclipsă.
Eclipsa se termină la ora 02:29, cu ieșirea Lunii din penumbra Pământului” se arată pe site-ul Observatorului Astronimic „Amiral Vasile Urseanu”.

Pasionații de astronomie, și nu numai, vor putea urmări eclipsă totală de Lună de pe terasa Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, din București, ce va fi deschis pe 27 iulie, între orele 21:00-03:00.

Fenomenul „Două Luni”, mit sau realitate?

Nu puține sunt site-urile care susțin că la noapte, Marte se va apropia atât de mult de Pământ încât va putea fi văzută lângă Lună, la o dimensiune similară.
Fenomenul numit „Două Luni” nu poate fi considerat în totalitate drept păcăleală, deoarece are un sâmbure de adevăr. Mai exact, la noapte, planeta Marte va fi vizibilă ca un aspect punctiform foarte strălucitor sub Lună, puțin mai mare decât de obicei. De asemenea, în timpul eclipsei vor mai putea fi observate alte trei planete: Venus (până în ora 22.00), Jupiter (până la miezul nopţii) şi Saturn (toată noaptea).

Foto: www.scienceinfo.news

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.