Diverse

Prăjitură super cremoasă cu iaurt şi stafide

Această prăjitură cu iaurt are o consistenţă cremoasă şi se prepară foarte uşor. Contine ingrediente comune aşa că nu îţi rămâne altceva decât să o prepari si tu! Ingrediente: 5 ouă la care separăm albuşurile de gălbenuşuri 500 g iaurt grecesc 80 g de zahăr pudră + 1 lingura extra pentru pudrat pe deasupra 40 g de făină 30 g de amidon 1 lingura de zeamă de lămâie 50 g de stafide coaja rasă de portocală un praf de sare esenţa de vanilie Extra unt pentru uns formă de copt vreo 2 linguri de griş Mod de preparare: Începem […]


Această prăjitură cu iaurt are o consistenţă cremoasă şi se prepară foarte uşor. Contine ingrediente comune aşa că nu îţi rămâne altceva decât să o prepari si tu!

Ingrediente:

  • 5 ouă la care separăm albuşurile de gălbenuşuri
  • 500 g iaurt grecesc
  • 80 g de zahăr pudră + 1 lingura extra pentru pudrat pe deasupra
  • 40 g de făină
  • 30 g de amidon
  • 1 lingura de zeamă de lămâie
  • 50 g de stafide
  • coaja rasă de portocală
  • un praf de sare
  • esenţa de vanilie
  • Extra
  • unt pentru uns formă de copt
  • vreo 2 linguri de griş

Mod de preparare:

Începem reţeta prin a adăuga zeama de lămâie peste albuşuri şi a le bate până capătă consistenţă.

Adăugăm apoi zahărul pudră şi amestecăm până obţinem compoziţie fermă ca de bezea.

Albuşurile sunt gata când nu cad din bol aşa că le dăm deoparte şi amestecăm gălbenuşurile cu Praful de sare.

Adăugăm iaurtul ţinut la temperatura camerei, esenţa de vanilie, coajă de portocală şi amestecăm.

Urmează apoi amidonul, făina şi amestecăm până când obţinem o compoziţie omogenă fără cocoloaşe.

La final amestecăm cele două compoziţii. Turnam treptat compoziţia cu gălbenuşuri şi amestecăm uşor pentru a obţine o textură aerată.

După ce este gata adăugăm 3 sferturi din cantitatea de stafide. Oprim câteva pe care le pe presăram pe deasupra.

Forma folosită are 24 de cm, am tapetat-o cu hârtie pe fund şi apoi am uns-o bine cu unt, inclusiv pe margini.

Am presărat apoi cam 2 linguri de griş şi am tapetat-o. În acest fel vom obţine o crustă delicioasă.

Turnam apoi compoziţia, o nivelam şi presărăm stafidele rămase pe deasupra.

Se dă la copt în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius treaptă sus şi jos, neventilat, cam 40 de minute sau până când devine aurie pe deasupra.

Cât este fierbinte, în mijloc este moale ca un jeleu însă după ce se răceşte devine cremoasa, deci nu trebuie să vă speriaţi.

După cum se observă şi în videoclip grişul s-a rumenit formând o crustă aurie, absolut delicioasă.

La final pudram cu zahăr pudră din abundenţă. Rezultatul final este o prăjitură super cremoasa care poate fi servită şi cu dulceaţa preferată!

Sper că v-a plăcut reţeta mea, aşa vă invit să o încercaţi şi să reveniţi cu părerile la comentarii.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.