Diverse

Cum se fac pastele carbonara super cremoase, fără smântână. Reţeta autentică italiană cu toate secretele explicate

În rețeta de paste carbonara autentica italiana nu vei găsi niciodată smântână. Mixul de ouă cu pecorino romano și piper este tot ce ai nevoie pentru cel mai delicios sos! Ingrediente: 300 g paste4 gălbenuşuri50-60 g pecorino romano100-150 g pancettaapasarepiper Începem reţeta prin a pune la fiert apa în care adăugăm sarea. După cum puteți observa și în videoclipuri folosim o cantitate suficientă de sare, altfel pastele nu vor avea niciun gust. Cât timp fierbe apa ne putem apuca să amestecăm gălbenușurile cu brânza și piperul.Vei găsi și variante de carbonara în care se folosesc ouă întregi sau în […]

În rețeta de paste carbonara autentica italiana nu vei găsi niciodată smântână. Mixul de ouă cu pecorino romano și piper este tot ce ai nevoie pentru cel mai delicios sos!

Ingrediente:

300 g paste
4 gălbenuşuri
50-60 g pecorino romano
100-150 g pancetta
apa
sare
piper

Începem reţeta prin a pune la fiert apa în care adăugăm sarea. După cum puteți observa și în videoclipuri folosim o cantitate suficientă de sare, altfel pastele nu vor avea niciun gust. Cât timp fierbe apa ne putem apuca să amestecăm gălbenușurile cu brânza și piperul.
Vei găsi și variante de carbonara în care se folosesc ouă întregi sau în combinație cu gălbenuşuri însă eu am aflat un pont foarte interesant de pe Youtube. Dacă nu vrei ca pastele tale să aibă miros de ou folosește doar gălbenușul. Cică albușul este cel care miroase la ou.
Eu aş fi crezut că e invers și ce să vezi am testat și variată cu 2 ouă întregi și 2 gălbenuşuri. Poate a fost autosugestie, însă chiar mi se părea ca pastele mele carbonara miros a ou. Încercați și voi ambele variante și spune-mi la comentarii dacă vi s-a părut vreo diferența. Aşadar, să revenim la rețeta. Ca și brânză la pastele carbonara se foloseşte pecorino romano. Dacă nu vă împăcaţi cu laptele de oaie folosiți parmezan. Vor fi la fel de savuroase! Piperul se adaugă din abundenţă aşa că nu fiți zgârciți și râşniţi, râşniţi, râşniţi! Amestecăm bine gălbenușurile cu brânză și pieptul și dăm deoparte la odihnă. Dacă între timp a fiert apa (fiert e când face bulbuci în oală) dăm focul la mediu și adăugăm spaghetele. Le fierbem conform instrucţiunilor de pe ambalaj, asta dacă vrem să fim al dente. Cât timp fierb pastele tăiem pancetta, guanciale sau balconul. Primele două variante sunt cele care se regăsesc în pastele carbonara autentic italiene, însă nu se găsesc foarte uşor în România, aşa că puteți folosi bacon. Aşadar în cele două videoclipuri eu am folosit guanciale sau pancetta pe care le-am rulmenit în ulei de măsline. Am folosit ulei de măsline pentru că îmi place gustul lui în paste. Dacă nu dorești să folosești, îl poți omite. După ce bucățile de carne s-au rumenit este timpul să preparăm pastele. Ar fi bine să vă sincronizaţi și să terminați pastele de fiert și carnea de rumenit în același timp. De ce? Pentru că avem nevoie ca pastele, apa în care au fiert și carnea să fie cât mai fierbinți pentru a prepara ouăle termic corect și a scăpa de riscul Salmonelei. Deci, după ce pastele au fiert le scurgem de apă, oprim puţină apă într-un bol, tragem tigaia cu balconul/pancetta/guanciale de pe foc și adăugăm pastele. Amestecam bine și punem și câteva polonice din apa în care au fiert. La final adăugăm mixul de gălbenuşuri cu brânză și piper și amestecăm. Chiar dacă am luat tigaia de pe foc căldură pe care încă o degajează plus cea de la paste și apă fierbinte sunt suficiente pentru a găti ouăle. Nu vă faceți probleme pentru că nu vor rămâne crude. Dacă le veți găti pe foc riscați să le faceți jumări și să stricați toată rețeta. În farfurie le mai puteţi presăra cu parmezan sau pecorino romano! Cam asta a fost tot! Simplu nu? Mai jos vă las cele 2 videoclipuri de pe canalul meu de Youtube.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.