Dorada cu legume la cuptor se numara printre retetele mele preferate. Sosul de rosii cu ardei si usturoi are un gust nemaipomenit asa ca va invit sa testati si voi aceasta reteta!
Ingrediente:
- 3 dorade
- 2 cepe medii
- 4 catei de usturoi
- 2 ardei grasi
- 2 conserve de rosii cuburi
- sare
- piper
- aprox. 100 ml apa fiarta
- patrunjel
- ulei de masline
Mod de preparare:
La aceasta reteta eu am folosit 3 dorade peste care am pus putin ulei de masline , sare si piper. Nu folosim o cantitate prea mare deoarece vom mai adauga sare si piper si la legume.
Dam apoi pestele la cuptor aproximativ timp de aproximativ 20 de minute, la 190 grade Celsius.
Cat timp se coace pestele punem la incins, intr-o tigaie incapatoare, putin ulei de masline. Adaugam apoi 2 cepe medii tocate in bucati mai mari si 4 catei de usturoi tocati.
Le lasam pe foc pana cand ceapa isi lasa dulceata si incepe sa se rumeneasca usor, moment in care adaugam 2 ardei grasi rosii, tocati la fel in bucati mai mari.
Dupa ce ardeii sunt pe jumatate gatiti adaugam 2 conserve de rosii cuburi. Adaugam apoi aproximativ 100 de ml de apa fierbinte. Eu pun apa fierbinte in conservele de rosii si le clatesc, asta pentru a recupera eventualele bucati ramase pe fund. Nu imi place sa fac risipa de alimente!
Dupa cum mentionam si la inceputul videoclipului adaugam si aici sare si piper dupa gust. Lasam pe foc mediu pentru aproximativ 2-3 minute.
Dupa ce timpul s-a scurs luam tocana de pe foc si o adaugam peste pestele scos din cuptor. O intindem bine peste tot si apoi ridicam pestii pentru a ajunge tocana sub ei.
Dam din nou la cuptor la 220 grade Celsius, ventilat de aceasta data, pana cand se rumenesc bine pestii pe deasupra. La mine dupa 15 minute erau gata!
La final eu ii ung cu sos de rosii din tava si ii presar cu patrunjel din abundenta!
Reteta video o gasiti aici:
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂