Diverse

Care este secretul găluştelor pufoase, care nu se sfarmă la fiert

Găluştele sunt unele dintre cele mai dificile preparate pentru că dacă pui prea puţin gris se împrăştie la fiert, iar dacă pui prea mult ies tari ca piatra! Iată cum le prepar eu:

Găluştele sunt unele dintre cele mai dificile preparate pentru că dacă pui prea puţin gris se împrăştie la fiert, iar dacă pui prea mult ies tari ca piatra! Iată cum le prepar eu:

Ingrediente:

2 ouă mărimea M

6 linguri griş

sare

piper

Mod de preparare:

Pentru început amestecăm bine cele două ouă de mărime M, (medie). Adaugăm apoi 3 linguri de gris, amestecăm, punem sare şi piper, după gust, şi amestecăm din nou. La final adaugăm şi restul de griş, cele trei linguri rămase, şi lăsăm compoziţia să stea pe blat, acoperită cu o farfurie, cam 10-15 minute.
Deci, reţeta este foarte simplă, la câte un ou de mărimea M, adaug 3 linguri de griş.

Dacă se întâmplă să folosiţi ouă mai mici sau mai mari, adaptaţi cantitatea de griş în funcţie de dimensiunea lor. Dacă ouăle sunt mai mari şi compoziţia rămâne moale mai puneţi o jumătate de lingura de gris. Dacă ouăle sunt mai mici, puneţi 5 linguri de gris sau 5 linguri şi jumătate. Trebuie să obţineţi o compoziţie în care rămân urme dacă trasaţi cu furculiţa!

După ce compoziţia a stat la odihnit formăm găluştele. Eu le formez cu o lingură înmuiată în apă rece şi le pun în supa strecurată. Le fierb la foc mic, dacă începe să dea în clocot mai pun câte puţină apă rece peste ele şi le fierb până când se umflă şi sunt moi în mijloc.

Aceasta este reţeta mea, vă las mai jos şi un videoclip cu modul de preparare. La comentarii îmi puteţi lăsa propriile variante de reţete de găluşte.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.