Retete De Gen Feminin

Pandişpan fraged cu prune şi apă minerală, la care folosim puţine ouă, doar 5 pentru o tavă mare de cuptor

La acest pandişpan super fraged cu prune şi apă minerală folosim puţine ouă, doar 5 pentru o tavă mare de cuptor însă rezulatul este unul savuros!

La acest pandişpan super fraged cu prune şi apă minerală folosim puţine ouă, doar 5 pentru o tavă mare de cuptor însă rezulatul este unul savuros!

Ingrediente:

5 ouă la care separăm albuşurile de gălbenuşuri

10 linguri de zahăr sau 200 g

2 plicuri zahăr vanilinat

15 linguri faina tip 000 sau 375 g

1 linguriţă sare

100 ml ulei

200 ml apă minerală

1 plic praf de copt

1 lingura esenţa de vanilie

coaja rasă de la o lămâie netratata

zahăr pudră de dat pe deasupra

prune (puneţi câte doriţi)

Mod de preparare:

Începem reţeta prin a tăia prunele în bucăţi potrivite. Cantitatea diferă în funcţie de cât de multe doriţi să puneţi. Eu am folosit o jumătate de castron.

În continuare batem albuşurile până când încep să se spumeze. Punem apoi zahărul tos şi cele 2 plicuri de zahăr vanilinat. Amestecăm din nou până când obţinem o compoziţie fermă că de bezea, care formează moţuri şi nu cade din bol.

Urmează apoi să punem puţină sare peste gălbenuşuri şi amestecăm. Punem apoi gălbenuşurile peste albuşuri şi amestecăm până la omogenizare.

În continuare punem esenţa de vanilie, coaja rasă de la o lămâie netratată, uleiul şi apa minerală carbogazoasa. Amestecăm până la omogenizare.

Cernem apoi făina de tip 000. La final cernem şi un plic de praf de copt şi amestecăm. Nu insistăm foarte mult cu amestecul, ci până se omogenizează compoziţia şi dispar cocoloaşele.

Transferăm apoi compoziţia în tava mare de la cuptor, unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. O întindem uniform şi punem bucăţile de prune pe deasupra.

O dăm la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, treaptă sus şi jos, neventilat timp de aproximativ 35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Timpul diferă în funcţie de cuptorul folosit.

După ce se mai răceşte o presărăm cu zahăr pudră şi o feliem!

Vă las în continuare şi videoclipul cu reteta pas cu pas:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.