Retete De Gen Feminin

Reţetă de chec cu nuci fără praf de copt

Checul fără praf de copt presupune folosirea unei cantităţi mai mari de ouă, eu folosesc 6 bucăţi la o tavă, pe care le bat bine pentru a încorpora cât mai mult aer în compoziţie. În acest fel vom obţine un chec foarte pufos şi aerat fără praf de copt.

Checul fără praf de copt presupune folosirea unei cantităţi mai mari de ouă, eu folosesc 6 bucăţi la o tavă, pe care le bat bine pentru a încorpora cât mai mult aer în compoziţie. În acest fel vom obţine un chec foarte pufos şi aerat fără praf de copt.

Ingrediente:

  • 6 ouă la care separăm albuşurile de gălbenuşuri
  • 150 g zahăr sau 7 linguri
  • 50 ml ulei sau 10 linguri
  • 150 g făină tip 000 sau 7 linguri
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 lingură cacao
  • zeamă de lămâie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Vom începe reţeta prin a amesteca albuşurile cu un praf de sare și cu puţină zeamă de lămâie.

După ce albuşurile se spumează adăugăm treptat zahărul tos.  Amestecăm până capătă consistenţă fermă ca de bezea, care formează moţuri şi nu cade din bol. Este foarte important să respectăm acest pas!

În continuare amestecăm gălbenuşurile cu uleiul de floarea soarelui. Le punem apoi peste albușurile bătute spumă şi amestecăm cu spatula, de jos în sus.

Cernem apoi făina treptat. Amestecăm tot la fel, uşor, cu spatula pentru a nu scoate aerul din compoziţie. Înainte de a adăuga ultimele 2 linguri de făină, oprim vreo 4-5 linguri din compoziţie într-un bol separat. Punem apoi o lingură de esenţă de vanilie, restul de faină şi nucile tocate. Eu am pus cam o mână de nuci pe care le-am tocat mărunt, însă voi, dacă vreţi, le puteţi lăsa mai mari.

În compoziţia oprită separat punem o lingură de cacao şi amestecăm.

Punem apoi compoziția simplă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei. Pe deasupra punem compoziția cu cacao și realizăm un model marmorat trasând cercuri cu o coadă de lingură sau furculiţă.

Coacem checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius treaptă sus şi jus, fără ventilaţie. Timpul diferă în funcţie de cuptor, după 30-35 de minute îl puteţi testa cu scobitoarea şi când iese curată, atunci este gata!

După coacere scoatem checul din formă şi îl lăsăm să se răcească. La final se poate pudra cu zahăr pudră vanilinat! 

Mai jos gasiti videoclipul cu modul de preparare:

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.