Ingrediente pasca:
5 oua
125 g zahar pudra sau 150 daca vreti sa fie mai dulce
250 g branza dulce proaspata
1 kg smantana acra fermentata cu 12% grasime
100 g faina
100 g stafide
coaja de lamaie netratata
1 lingura esenta vanilie
pentru uns si tapetat forma de 24 cm:
putin unt
2 linguri gris
Mod de preparare:
Am inceput reteta prin a amesteca ouale, care erau reci, luate direct din frigider.
Peste oua punem zaharul pudra si amestecam. Daca vreti sa iasa mai dulce puneti 150 g de zahar. Amestecam cateva secunde, cat sa se omogenizeze putin, dupa care adaugam branza proaspata si amestecam. Branza a fost foarte bine stoarsa de zer.
Punem apoi si 1 kg de smantana acra, fermentata. Eu am folosit mai slaba, cu 12% grasime, pentru ca este mai ieftina si are si mai putine calorii.
Adaugam si coaja de la o lamaie netrata. Si pentru ca am fost intrebata in alte videoclipuri de unde le cumpar, citricele cu coaja netratata se gasesc in orice market. Este mentionat atat la raft cat si pe amabaj ca au coaja netratata.
In continuare adaugam o lingura de esenta de vanilie si faina.
La final adaugam 100 g de stafide (sau 2 pumni) si oprim cateva pentru a pune si pe deasupra.
Luam o forma cu inel detasabil de 24 de cm si o ungem cu unt (sau ulei) si o tapetam cu 2 linguri de gris pentru a obtine o crusta delicioasa.
Punem compozitia in forma si o dam la copt, in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius, timp de 40-50 de minute, sau pana cand se rumeneste usor pe deasupra.
Dupa ce s-a copt, nu am scos-o direct din cuptor, ci am mai lasat-o vreo 10 minute in cuptorul oprit cu usa intredeschisa.
In continuare va las si reteta video explicata pas cu pas.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂