Ingrediente:
1 kg de peste (folositi orice peste doriti: prastrav, doarada, crap, biban etc)
4 linguri de malai
4 linguri de pesemet
4 linguri de faina
1 lingurita de usturoi granulat (puteti pune mai mult daca va place)
sare
piper
putin ulei
Mod de preparare:
Reteta este foarte simpla: amestecam bine malaiul, pesemetul, faina, usturoiul sarea si piperul.
Dam foarte bine pestele prin amestecul de mai sus. Daca il lasati intreg sa nu uitati sa il dati si prin interior, pentru a se patrunde bine aromele.
Daca vreti sa se coaca mai repede il puteti fileta si sa sa il dati prin amestecul de mai sus.
La final il stropim cu putin ulei si il dam la copt.
In poza de mai sus, am folosit doradă, pe care am filetat-o fara sa ii scot oasele. Am copt-o 35 de minute, la 200 de grade Celsius fara ventilatie, iar la final am pornit ventilatia si am tinut-o pana s-a rumenit usor pe deasupra. Vreo 3 minute cu ventilatie sunt suficiente.
Mai jos va las videoclipul cu o alta reteta de peste la cuptor, in sos de rosii de aceasta data
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂