Retete De Gen Feminin

Peste rumen la cuptor in crusta de malai cu pesemet

Celor care au pofta de peste prajit dar vor sa manance sanatos sau au interzis la prajeli, in baie de ulei, le propun urmatoarea reteta de peste la cuptor. Nici nu zici că este copt așa rumen și fain a ieșit!

Celor care au pofta de peste prajit dar vor sa manance sanatos sau au interzis la prajeli, in baie de ulei, le propun urmatoarea reteta de peste la cuptor. Nici nu zici că este copt așa rumen și fain a ieșit!

Ingrediente:

1 kg de peste (folositi orice peste doriti: prastrav, doarada, crap, biban etc)
4 linguri de malai
4 linguri de pesemet
4 linguri de faina
1 lingurita de usturoi granulat (puteti pune mai mult daca va place)
sare
piper
putin ulei


Mod de preparare:

Reteta este foarte simpla: amestecam bine malaiul, pesemetul, faina, usturoiul sarea si piperul.
Dam foarte bine pestele prin amestecul de mai sus. Daca il lasati intreg sa nu uitati sa il dati si prin interior, pentru a se patrunde bine aromele.
Daca vreti sa se coaca mai repede il puteti fileta si sa sa il dati prin amestecul de mai sus.
La final il stropim cu putin ulei si il dam la copt.
In poza de mai sus, am folosit doradă, pe care am filetat-o fara sa ii scot oasele. Am copt-o 35 de minute, la 200 de grade Celsius fara ventilatie, iar la final am pornit ventilatia si am tinut-o pana s-a rumenit usor pe deasupra. Vreo 3 minute cu ventilatie sunt suficiente.


Mai jos va las videoclipul cu o alta reteta de peste la cuptor, in sos de rosii de aceasta data

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.