Retete De Gen Feminin

Salată sănătoasă și dietetică de dovlecei, cu usturoi copt. Fără prăjeli sau maioneză!

Iată cât de uşori prepari o salată sănătoasă și dietetică de dovlecei, cu usturoi copt. Fără prăjeli sau maioneză! Ingrediente: 2 dovlecei de 1 kg2 pahare de iaurt grecesc (în total 280g)o ceapă mareo căpățână usturoimărarpuțin uleisare Mod de preparare: Am început reţeta prin a curăţa dovleceii de coajă, deoarece îi vom pune la copt. Mi s-a întâmplat de câteva ori să îmi rămână coaja amară la coacere, chiar dacă dovleceii erau cruzi, aşa că nu vreau să mai risc şi o îndepărtez. După ce i-am curăţat, i-am dat prin două pentru a verifica dacă au seminţe. Nu au […]

Iată cât de uşori prepari o salată sănătoasă și dietetică de dovlecei, cu usturoi copt. Fără prăjeli sau maioneză!

Ingrediente:

2 dovlecei de 1 kg
2 pahare de iaurt grecesc (în total 280g)
o ceapă mare
o căpățână usturoi
mărar
puțin ulei
sare

Mod de preparare:

Am început reţeta prin a curăţa dovleceii de coajă, deoarece îi vom pune la copt. Mi s-a întâmplat de câteva ori să îmi rămână coaja amară la coacere, chiar dacă dovleceii erau cruzi, aşa că nu vreau să mai risc şi o îndepărtez.

După ce i-am curăţat, i-am dat prin două pentru a verifica dacă au seminţe. Nu au avut aşa că nu le-am îndepărtat. Dacă folosiţi dovlecei mai bărăni, care au seminţele formate, îndepărtaţi-le. În continuare am luat apoi fiecare bucată şi am dat-o prin două, apoi am tăiat în bucăţi potrivite.

În continuare am tocat o ceapă mare, la fel în bucăţi mari, asemănătoare celor de dovlecel.

Am luat apoi şi o căpăţână de usturoi căreia i-am îndepărtat capetele.

În continuare punem dovleceii şi ceapa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem cu ulei şi presărăm cu sare şi piper şi amestecăm totul bine. La final punem şi căpăţâna de usturoi pe care turnam o porţie bună de ulei, piper şi sare.

Dăm la copt în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, treaptă sus şi jos, timp de 30 de minute.

Verificaţi la final ca dovleceii să fie moi.

După ce s-au copt am scos dovleceii într-o sită pentru a se scurge.

Ceapa am scos-o pe un tocător şi am mărunţit-o bine cu un cuţit.

În continuare am tocat şi nişte mărar şi l-am pus peste ceapă.

Peste ele am stors şi căpăţâna de usturoi coaptă, care va da un gust foarte bun acestei salate.

Amestecăm totul bine cu o lingură până devine ca o pastă cremoasă.

Adăugăm şi iaurtul grecesc, eu am pus 2 pahare mici, în total de 280 g. Dacă nu aveţi iaurt grecesc puteţi pune şi smântână mai slabă. Important este să le scurgeţi bine zerul.

După vreo 10 minute s-au scurs şi dovleceii aşa că îi adăugăm şi pe ei. La final amestecăm uşor pentru a nu rupe dovleceii. Dacă mai doriţi mai puneţi sare sau puţină zeamă de lămâie. Mie personal îmi plac fără lămâie.

Mai jos vă las şi videoclipul cu modul de preparare:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Un comentariu

  1. Irina

    Acest articol arata foarte bine si sunt sigura ca o salata preparata in acest mod este o alegere excelenta pentru a obtine o alimentatie sanatoasa si dietetica. Modul cum prezinti prepararea este foarte intuitiv si usor de urmarit. Bun job!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.