Pentru aceasta prajitura nu vei avea nevoie de mai mult de 3 oua deoarece contine apa minerala, ce o va face atat de pufoasa si frageda incat se topeste in gura. Avantajul este ca se mentine moale mult timp.
Ingrediente:
- 3 oua pe care le separam
- 160 g zahar sau 8 linguri
- 100 ml apa minerala
- 50 ml ulei
- 200 g faina sau 8 linguri mai pline
- 1 lingura esenta vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- un praf de sare
- un plic de praf de copt
- cateva fructe de pus pe deasupra: capsuni si caise in cazul meu
Mod de preparare:
Incepem reteta prin a amesteca albusurile cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul si devin lucioase.
In continuare adaugam galbenusurile si amestecam putin. Punem apoi uleiul, o lingura de esenta de vanilie si apa minerala. Amestecam, dupa care adaugam coaja rasa de la o lamaie netratata.
Amestecam apoi faina cu un plic de praf de copt si un praf de sare. Le cernem apoi peste oua si amestecam la inceput cu mixerul, apoi cu spatula. Compozitia este gata asa ca o transferam intr-o tava patrata de 24 cm. Eu i-am pus hartie de copt pe fund si am uns-o cu putin ulei.
La final punem pe deasupra fructe din belsug, eu am folosit caise si capasuni, insa puteti pune ce fructe de sezon doriti. Pe unele le-am aruncat mai cu putere pentru a avea fructe si la mijlocul prajiturii.
Coacem pandispanul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit l-am pudrat cu zahar pudra vanilat si apoi l-am taiat in bucati potrivite!
Mai jos va las si videoclipul cu modul de preparare explicat pas cu pas:
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂