Retete De Gen Feminin

Gogoşi de post cu umplutură de gem sau dulceaţă

Gogoşile de post sunt la fel de bune ca cele de dulce, mai ales dacă au umplutură generoasă de gem sau dulceaţă. Iată modul de preparare.

Gogoşile de post sunt la fel de bune ca cele de dulce, mai ales dacă au umplutură generoasă de gem sau dulceaţă. Iată modul de preparare.

Ingrediente pentru aluat:
700 g făină tip 000
60 ml ulei
30 g zahăr
30 g drojdie proaspătă
5 g sare
o linguriţă esenţă de vanilie
400 ml apă caldă
dulceaţă mai groasă sau gem
ulei pentru prăjit
opţional zahăr pudră pentru presărat pe deasupra

Mod de preparare:

Pentru început mărunţim drojdia în apă care este caldă, suportabilă la deget. Adăugăm apoi zahărul şi esenţa de vanilie şi amestecăm.
Punem apoi sarea peste faina şi le amestecăm.
Adăugăm apoi apa cu drojdia, treptat, şi amestecăm bine.
După ce terminăm adăugăm treptat uleiul şi frământam.
După ce terminăm uleiul, mutăm aluatul pe blat şi îl frământam timp de cateva minute, până obţinem un aluat moale dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai presărăm cu puţină faina, insa nu multa.
Punem apoi aluatul într-un bol, uns cu ulei, şi îl dăm la loc cald timp de o jumătate de oră sau până când îşi dublează volumul.
După ce aluatul a crescut îl răsturnăm pe blatul uns cu ulei şi îl împărţim în 10 bucăţi.
Luăm apoi fiecare bucată şi o întindem. O umplem cu o lingură de dulceaţă. Folosiţi o dulceaţă mai groasă sau gem pentru a nu curge la prăjire. Eu am folosit dulceaţă de zmeură. Sigilăm bine pentru a nu curge umplutura la prăjire. Procedăm la fel şi cu restul bucăţilor. În total vom obţine 10 gogoşi mari, tip langosi.
După ce le formăm le lăsăm la crescut, la loc cald, până îşi dublează volumul.
După ce au crescut le punem la prăjit în uleiul încins.
Le prăjim la foc mediu pentru a nu ramane crude in interior. După ce sunt prăjite pe ambele părţi le scoatem pe o hârtie tapetată cu şerveţele de bucătărie şi procedăm la fel şi cu restul.
Gogoşile astfel obţinute sunt pufoase, miros absolut minunat, nici nu ai zice că sunt de post! Dacă doriţi le puteţi servi cu zahăr pudră. După cum veţi vedea şi în videoclip s-au prăjit bine şi sunt pline de dulceaţă!
Mai jos găsiţi şi videoclipul cu toţi paşii explicaţi:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.