Retete De Gen Feminin

Ce mărci de făină folosesc pentru cozonaci şi ce fac dacă rămâne aluatul lipicios

Am folosit, şi testat, mai multe tipuri de făină, iar în următorul articol îţi voi spune ce mărci mi-au plăcut cel mai mult.

Am folosit, şi testat, mai multe tipuri de făină, iar în următorul articol îţi voi spune ce mărci mi-au plăcut cel mai mult.

De fiecare dată când cumpăr făina, aleg sortimentele speciale pentru cozonaci. Mărcile mele preferate sunt Băneasa, Raftul Bunicii şi mărcile proprii Lidl: Castello sau Belbake.
Aşadar, dacă vă hotărâţi să folosiţi vreunul din sortimentele de mai sus, vă sfătuiesc să alegeţi tipurile speciale pentru cozonaci, cu un procent mare de proteină, mai mare de 10 g per 100g. Procentajul de făină este trecut direct pe pachet, aşa cum se vede şi în poza de mai jos.

De ce uneori se mai întâmplă să ne iasă aluatul moale, lipicios şi ce este de făcut?

Şi acum, să vă mai dau încă un pont: făina o aduc în bucătărie de seara, pentru a mă asigura că a doua zi este uscată. În acest fel cantitatea de lichid pe care o voi încorpora va fi cam aceeaşi de fiecare dată.
Cum ne dăm seama că făina este uscată? Atunci când o strângem în pumn nu ar trebui să rămână strânsă, ca nisipul umed, ci să curgă după ce desfacem palma.

Deci, unul din motivele pentru care aluatul rămâne mai moale şi lipicios, ţine de cât de uscată a fost făină.  Atunci cand nu reusim sa il manevram sub nicio forma, fiind inca lipicios, tot ce avem de făcut este să mai adaugam faina, putin cate putin, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Nu puneti totusi prea multa faina, asta daca nu vreti sa va iasa cozonacii tari. O lingura, doua, de faina ar trebui sa fie suficiente.

Un altul motiv pentru care aluatul ramane lipicios, mai tine si de cât de mari, sau mici, au fost ouăle folosite.  Dacă nu le cântărim ele niciodată nu vor avea aceeaşi cantitate.

Cern sau nu făina?

În ceea ce priveşte cernutul, am avut momente când am cernut-o şi am avut momente, când nu. Sinceră să fiu nu am văzut nicio diferenţă. Dacă o cern o fac doar pentru a elimina eventualele corpuri străine.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Un comentariu

  1. Butnaru Claudia

    Mulțumim tareee mult pentru acest articol și pentru aceste informațiile atât de importante!
    Felicitări maximeeeee, pentru ceea ce faceti și mult succes în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.