Sanatate

Lista cu 100 de alimente ce au calorii negative

Dorești să slăbești sănătos? Nimic mai simplu! Include aceste alimente în dieta zilnică.

Dorești să slăbești sănătos? Nimic mai simplu! Include aceste alimente în dieta zilnică.

Denumirea de alimente cu așa-zisele „calorii negative”, se referă la acele alimente care conțin un număr mai mic de calorii decât cele pe care le „arde” corpul nostru atunci cand le procesează. Așadar cu alte cuvinte, cu ajutorul acestor alimente reușești să arzi un număr mai mare de calorii decât consumi.

Unii cercetători și nutriționiști sunt sceptici în privința acestor alimente și le văd că pe niște mituri, însă dacă stăm să ne gândim nu este totuna consumul de suc de fructe cu ingerarea fructelor în stare naturală. Așadar, are și digestia rolul ei destul de important în procesul de slăbire.

De ce să nu consumăm alimente care, pe lângă faptul că sunt sănătoase, ne dau rapid o senzație de sațietate? Dacă vom combina astfel de alimente, fără calorii, cu un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, vom obține cele mai bune rezultate.

Iată care este lista celor 100 de alimente ce au calorii negative:

1. Afine

Sunt ideale în prevenirea și tratarea cistitei, țin la distanță bolile circulatorii, diabetul și bolile care afectează retina.

2. Agar

Agar agar este o substanță naturală, cu un conținut mare de minerale, care este extrasă din algele roșii. Pe lângă faptul că nu are calorii, agarul are puterea de a tăia pofta de dulciuri, astfel că este ideal în diete. Solubil în apă, agarul este o sursă excelentă de fibre care nu se digeră, dar care absoarb zahărul și grăsimile în trecerea lor prin organism. Este ideal ca și tratament pentru constipația cronică, deoarece favorizează curățarea intestinelor și procesul de digestie.

3. Alge marine

Au efect depurativ, antiaging, sunt afrodisiace, stimulează glandele endocrine, cresc imunitatea și au efecte antiinflamatorii și antireumatice.

4. Ananas

Pe lângă faptul că are calorii negative, ananasul este un bun prieten al stomacului, deoarece previne apariția cancerului gastric. Acesta este bogat în enzime ce topesc grăsimile și astfel scade rata obezității. Consumat la sfârșitul mesei poate fi un desert delicios care ajută la digerarea altor alimente.

5. Anason

Anasonul luptă cu diabetul, toxiinfecția alimentară, degresează organismul, previne apariția balonării, ușurează respirația fiind indicat în cazuri de astm și tuse convulsivă.

6. Andive

Și andivele au calorii negative, însă acesta nu este singurul beneficiu, deoarece stimulează digestia bolnavilor ce suferă de afecțiuni ale vezicii biliare. Andiva este un aliment perfect pentru diabetici (conține puțini carbohidrați) și pentru persoanele care doresc să slăbească (datorită faptului că necesită o anumită perioadă de mestecare).

7. Anghinare

Renumită pentru puterea de detoxifiere a ficatului, anghinarea are puterea de a reduce nivelul ridicat al colesterolul și reduce treptat nivelul de glucoză din sânge (fiind astfel indicată pentru diabetici).

8. Ardei iute

Pe lângă faptul că ajută în procesul de slăbire, ardeiul iute stimulează metabolismul, curăță arterele de grăsimi și luptă cu inflamațiile. Căldură pe care o resimțim atunci când consumăm ardei iute este de fapt energia rezultată din urmă arderii caloriilor.

9. Avocado

Poate nu știai, dar avocado conține mai mult potasiu decât bananele și este plin de acizi grași nesaturați (sunt importanți pentru menținerea sănătoasă a inimii). Avocado ajută la pierderea în greutate și scade nivelul zahărului din sânge, datorită conținutului crescut de fibre.

10. Broccoli

Pe lângă faptul că are calorii negative, broccoli-ul previne apariția cancerului și este ideal pentru pacienții cu boli de inimă. Datorită faptului că este sărac în calorii (doar 28 kcal/100 g) și zaharuri și pentru că induce rapid o senzație de satietate, ar trebui inclus în dietele diabeticilor și ale obezilor.

11. Busuioc

Pe lângă faptul că ne scapă de stres, frunzele de busuioc acționează ca un adevărat tonic pentru memorie, ajută la ameliorarea febrei și a răcelii și elimină pietrele de la rinichi.

12. Caise

Caisele sunt ideale în tratarea bolilor ochilor (le conferă strălucire și frumusețe), anemiei și ale tulburărilor sistemului nervos. Fiind laxative, ajută la slăbire.

13. Cardamon

Numit și hel, cardamonul alături de șofran este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. De la cardamon se utilizează semințele și dacă iei câteva cu 10 minute înainte de masă, îți vei stimula digestia.

14. Castană comestibilă

Pe lângă faptul că ard grăsimile, castanele comestibile tonifică mușchii și țin la distanță arterioscleroza și afecțiunile cardiovasculare.

15. Castravete

În afară de faptul că are calorii negativele, castravetele curaţă și înfrumusețează pielea, eliminând toate toxinele. Aceștia sunt depurativi, alcalinizanţi, diuretici și laxativi (ideali în procesul de slăbire).

16. Căpșună

Este cel mai detoxifiant fruct ce previne apariția constipației datorită conținutului crescut de fibre.

17. Ceapă

Și ceapa are calorii negative, însă este extrem de utilă în cazuri de bronșită și astm. Ceaiurile pe bază de ceapă sau foi de ceapă, ameliorează considerabil episoadele de tuse. Ceapa reduce nivelul glucozei din sânge, așadar este indicată pentru diabetici și stimulează funcția de detoxifiere a ficatului. La fel de eficient este și prazul.

18. Chimen

Pe lângă faptul că are puține calorii, chimenul este ideal în tratarea colicilor la copii. Acesta reglează secreția de enzime și mai este indicat și în cazuri de răceală și dureri de cap.

19. Cicoare

Ajută la stimularea digestiei și a evacuării vezicii biliare. Îmbunătățește funcțiile ficatului și împiedică formarea pietrelor la fiere. Este ideală pentru slăbit deoarece are efect laxativ, grăbind astfel evacuarea colonului.

20. Cimbru

Este recomandat în cazul dietelor, deoarece are puterea de a energiza rapid organismul. Poate înlocui cu succes cafeaua. (Se fierb 30 de vârfuri crude de cimbru în 250 ml de apă și se consumă în fiecare dimineață. Îți va da multă energie, putere de muncă și concentrare).

21. Ciuperca champignon

Cu un conținut scăzut de calorii, doar 25/100g, ciuperca champignon se digeră încet, astfel că este indicată pentru persoanelor care doresc să slăbească.

22. Cireșe

Faptul că le consumăm una câte una, le face ideale în procesul de slăbire. În comparație cu o prăjitură pe care o înfulecam în 5 minute maximum, pentru același număr de calorii, trebuie să consumăm o jumătate de kilogram de cireșe. Acestea din urmă ne vor oferi o senzație de sațietate mai mare decât prăjitura și ne va elimina pofta de dulce.

23. Coacăze negre

Coacăzele negre sunt puternic detoxifiante, scad colesterolul, accelerează metabolismul și scad colesterolul rău. Se recomandă și în cazurile de anemie.

24. Coada-calului

Pe lângă faptul că ajută la slăbire, ceaiul de coada calului ajută organismul să elimine toxinele din sânge și are și acțiuni antimicrobiene.

25. Conopida

Conopida are un conținut mic de calorii (25/100g), însă produce senzație de sațietate. Fiartă, în apă sau la aburi, conopida poate reprezenta cina perfectă pentru persoanele care doresc să slăbească sau pentru diabetici (conține puțini carbohidrați).

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Pagini: 1 2 3 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.