Aceast chec moale cu struguri se prepară rapid, aşa că dacă nu aveţi mult timp la dispoziţie, această reţetă vă este de ajutor.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 130 g unt la temperatura camerei
- 150 g iaurt de băut sau lapte bătut
- 3 g sare
- 250 g făină tip 000
- 10 g praf de copt
- aromă/extract vanilie
- struguri fără semințe sau orice alt fruct de sezon
- zahăr pudră pentru pudrat pe deasupra
Mod de preparare:
Pentru început batem ouăle cu zahărul până devin cremoase şi se deschid la culoare. Puteţi folosi un tel sau un mixer.
Adăugăm apoi untul care trebuie să fie moale. Urmează laptele bătut, un praf de sare şi apoi adăugăm treptat făina.
La final punem praful de copt şi esenţa de vanilie. Amestecăm totul bine până se omogenizează compoziţia.
Pentru coacere eu am folosit o tavă de 20 cm pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. O puteţi unge şi cu unt sau ulei şi pudra cu făină. Punem compoziţia în tavă şi o nivelam bine.
Punem pe deasupra struguri daţi prin zahăr. Eu am avut fără sâmburi, dacă nu aveţi, tăiaţi-i în jumătăţi sau sferturi, îndepărtaţi-le seminţele şi apoi îi puneţi, tot la fel, daţi prin puţin zahăr.
Am dat checul la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 45 minute. Timpul diferă în funcţie de cuptor aşa că puteţi să faceţi testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că s-a copt bine în interior!
După coacere lăsăm prăjitura să se răcească iar apoi o pudram cu zahăr pudră vanilat! La tăiere veţi vedea că este foarte moale!
Mai jos vă las şi videoclipul filmat pas cu pas.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂