Retete De Gen Feminin

Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă

Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!

Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!

Gustul puțin acrișor și răcoritor al acestui preparat, te va cuceri pe loc! Nu îți va lua mai mult de 15 minute să îl prepari și te va ajuta să scapi rapid de ouăle rămase de la masa de Paște.

Ingrediente:

  • 5 ouă fierte
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • ulei de măsline cu piper Deluxe (sau adaugați separat piper)
  • aproximativ 100 g brânză proaspătă

Mod de preparare:

  1. Vom curăța ouăle de coajă și le vom tăia pe jumătate.
  2. Următorul pas constă în scoaterea gălbenușurilor într-un bol separat. Se fărâmițează ușor cu ajutorul unor furculițe.
  3. Punem puțin ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm câțiva căței de usturoi. După ce se rumenesc se îndepărtează. Urmează să adaugăm apoi ciupercile, care se țin pe foc până când le scade toată zeama și se rumenesc ușor.
  4. După ce am călit ciupercile, le lăsăm să se răcească, după care le mărunțim bine în robotul de bucătărie. Adăugăm apoi gălbenușurile fărâmițate și o lingură de cremă de brânză cu verdeață pentru a se omogeniza cât mai bine tot amestecul.
  5. La final vom umple ouăle și le vom decora cu brânză proaspătă și verdețuri.

Sfaturi utile:

  • După cum observați, această rețetă de ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă nu se prepară deloc greu și poate fi consumată pe pat de salată verde sau cu roșii, castraveți, etc.
  • Aveți grijă când mărunțiți ciupercile în blender sau în robotul de bucătărie, deoarece trebuie să le lăsați să se răcească suficient de bine, pentru a preveni riscul explodării recipientului.
  • Acest preparat se consumă neapărat rece și este de preferat să nu se păstreze prea mult timp în frigider. Depozitați-le într-un recipient care se închide emetic sau înveseliți-le într-o folie alimentară.
  • Dacă vă hotărâți se preparați această rețetă, vă așteptam cu pozele pe pagina noastră de facebook.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.