Retete De Gen Feminin

Cum să-ți prepari cea mai bună ciocolată caldă acasă

Cu această rețetă delicioasă de ciocolată caldă vei reuși să alungi frigul celor mai mohorâte zile de iarnă. Încearc-o și tu şi savureaz-o alături de cei dragi! Vei vedea cum îți vei transforma ca prin minune căminul în unul extrem de cald și primitor!

Cu această rețetă delicioasă de ciocolată caldă vei reuși să alungi frigul celor mai mohorâte zile de iarnă. Încearc-o și tu şi savureaz-o alături de cei dragi! Vei vedea cum îți vei transforma ca prin minune căminul în unul extrem de cald și primitor!

Dacă ai poftă de o ciocolată caldă extrem de cremoasă și savuroasă, atunci rețeta următoare îți va fi cu siguranță pe plac! Pe lângă faptul că se prepară foarte ușor, această ciocolată caldă îți va aduce multe aprecieri din partea celor dragi. În cele ce urmează îți vom prezenta ingredientele și modul de preparare:

Ingrediente:

  • 2-3 linguri de zahăr (adăugați zahăr doar dacă folosiți ciocolată neagră cu un conținut mare de cacao, peste 80% în caz contrar, pentru ciocolata cu 60-65 % cacao, se renunță la zahăr pentru a nu ieși ciocolata caldă prea dulce)
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 150 gr ciocolată neagră
  • 1 păstaie de vanilie

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în mărunțirea ciocolatei negre. Puteți să folosiți fie un cuţit, fie o răzătoare, cum vă este mai ușor.
  2. Apoi urmează să fierbem laptele dulce împreună cu smântâna lichidă. Le vom lăsa pe foc până să atingă temperatura de fierbere, apoi adăugăm semințele de la păstaia de vanilie împreună cu păstaia, pentru un gust mai intens de vanilie. Tot în acest moment vom pune și zahărul, dacă este cazul.
  3. După ce laptele și smântâna au dat în fiert, vom îndepărta păstaia de vanilie și vom turna tot amestecul peste ciocolata mărunțită. Lăsăm ciocolata să se odihnească timp de câteva minute pentru a se topi cât mai bine.
  4. După ce ciocolata s-a topit, amestecăm foarte bine cu un tel și o vom pune din nou pe foc timp de 2-3 minute. În tot acest timp trebuie să amestecați cu telul pentru a obține o ciocolată cremoasă și aerată.
  5. La final se poate decora cu frișcă, sirop de ciocolată, fulgi de ciocolată sau migdale, în funcție de preferințe.

Iată şi videoclipul cu modul de preparare:

Dacă rețeta noastră v-a fost pe plac vă invităm să o împărtășiți și prietenilor voștri. Poate le va fi de ajutor! Va mulțumim și vă mai așteptăm pe la noi!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.