Sanatate

Metalele grele – metode complete de prevenire şi eliminare din organism

Chiar şi tu poţi fi intoxicat/ă, deoarece metalele grele pătrund în organism prin alimentaţie, apă, aer sau vaccin. Află ce simptome dau şi cum să le elimini în mod natural.

Chiar şi tu poţi fi intoxicat/ă, deoarece metalele grele pătrund în organism prin alimentaţie, apă, aer sau vaccin. Află ce simptome dau şi cum să le elimini în mod natural.

Având în vedere că nu stăm tot timpul să citim ingredientele de pe produsele cumpărate (deşi este indicat să facem acest lucru), nu ştim dacă peştele şi fructele de mare pe care le consumăm sunt sau nu infectate cu mercur sau dacă materialele folosite de medicul dentist pentru plombe conţin metale grele, trebuie să apelăm la natură pentru a ne proteja de atacul acestor periculoase metale grele.

Ce simptome prezintă intoxicaţia cu metale grele?

Următoarele simptome sunt cele care dau de gol o eventuală expunere la metale grele (aceste simptome sunt orientative şi comune şi altor maladii, aşa că dacă observaţi existenţa lor consultaţi un medic specialist, pentru a vă da un diagnostic corect):

  • ameţeala;
  • dificultăţi de concentrare;
  • scăderea memoriei
  • alergii şi infecţii;
  • iritabilitate;
  • anxietate şi depresie;
  • dificultăţi de slăbire sau de îngrăşare;
  • dureri şi crampe musculare sau slăbiciune la nivelul muşchilor;
  • erupţii cutanate;
  • probleme digestive (constipaţie, diaree, balonare şi indigestie).

Cum prevenim intoxicarea cu metale grele?

– alege cu grijă peştele pe care doreşti să îl consumi. Peştele care trăieşte mai mult prezintă un risc mai mare de a acumula mercur din apă. La fel de precaut/ă trebuie să fii şi în cazul fructelor de mare. Aici vei găsi mai multe despre tipurile de peste contaminat cu mercur.

– plombele de culoare argintie sunt de obicei realizate cu un amalgam de mercur, care se poate descompune în timp. Dacă ai mai multe astfel de plombe, cel mai bine este să încerci să le înlocuieşti cu cele de culoarea dintelui.

– informează-te dacă vaccinul pe care urmează să îl faci, conţine Thimerosal (un compus metil-mercuric ce lezează sever sistemul nervos). Deşi majoritatea vaccinurilor nu mai conţin acest compus, pentru unele încă se mai folosesc cantităţi mici. Aşasar, informează-te înainte de a te vaccina tu şi membrii familiei asupra acestui component (mai ales că se întâlneşte şi în vaccinul antigripal. Pe prospectul acestuia se menţionează că s-a folosit timerosal doar pentru conservare, deşi nu există o doză sigură de mercur, iar vaccinul antigripal nu se face doar o dată în viaţă).

– evită pe cât posibil mediu poluat (aer şi apă) şi consuma apa filtrată.

Cum eliminăm metalele grele din corp?

– prin consumul de fructe şi legume organice. Nu vei obţine niciun rezultat dacă vei folosi din cele stropite cu pesticide.

– prin consumul de sucuri de legume.

– prin transpiraţie.

– coriandru şi usturoiul sunt foarte eficiente în detoxifierea de metale grele.

– prin adoptarea unei alimentaţii sănătoase, evitând consumul de zahăr, alcool, tutun şi cafea.

– prin consumul de apă.

Sucuri detoxifiante de eliminare a metalelor grele

Aceste sucuri reprezintă un mod ideal de a-ţi începe ziua, aşa că nu le rata în nicio dimineaţă:

Reţeta I

Ingrediente:

  • 2 căni ananas
  • 2 mere
  • 1 lămâie
  • 2 castraveți
  • 6 tulpini de ţelină (sau o ţelina mică)
  • 1 salata
  • 1 mic buchet coriandru (la început se adăugă mai puţin, pentru a te acomoda cu gustul, apoi se măreşte cantitatea)
  • 1 mic buchet de mentă
  • 3 tulpini de varză

Mod de preparare:

Se spală foarte bine ingredientele, se taie în bucăţi şi apoi se procesează într-un storcător, robot de bucătărie sau blender. Dacă ai folosit robotul său blenderul şi consistenţa ţi se pare prea groasă, poţi adăuga un pahar cu apă şi apoi fie alegi să îl consumi ca atare, fie strecori conţinutul.

Reţeta II

Ingrediente:

  • 1 sfecla roşie (mai mică)
  • 2 tulpini de apio
  • o mână de spanac
  • 1/2 lămâie
  • 1 castravete medie
  • ghimbir
  • 1 legătură de pătrunjel
  • seminţe de chia (opţional)

Mod de preparare:

Se dă rădăcină de ghimbir pe răzătoare (până se obţine o linguriţă) şi se amestecă cu restul ingredientelor tocate. Restul procesului este identic cu cel de la prima reţetă, cu menţiunea că dacă se folosesc seminţele de chia, se adăugă la final şi se lasă să se înmoaie aproximativ 10 minute.

Surse art + foto: mindbodygreen.comlife.gaiam.comoanacuzino.ro

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.