Sanatate

4 tipuri de peşte contaminat cu mercur

Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.

Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.

Toţi nutriţioniştii ne îndeamnă să consumăm peşte deoarece conţine toate proteinele de care corpul nostru are nevoie. Din nefericire, câteva tipuri sunt contaminate cu doze mari de mercur, ce afectează dezvoltarea neurologică a copiilor.
Mercurul dispare doar peste un an din organism, aşa că este crucial să eviţi contaminarea cu acesta, mai ales dacă te pregăteşti să devii mămica. Toţi peştii conţin mici cantităţi de mercur, însă exista 5 tipuri pe care trebuie să le eviţi neapărat.

1. Rechinul

rechin-mercur

Deoarece este primul în lanţul trofic şi consuma alţi peşti pentru a supravieţui – de cele mai multe ori, aceşti peşti sunt deja contaminaţi, şi astfel rechinul prezintă cel mai crescut nivel de contaminare cu mercur.

2. Peştele sabie

peste-sabia-mercur

Acest pește tropical este, de asemenea, un prădător de top care se hrănește cu alte specii de pește contaminate cu mercur.

3. Macroul

macrou-mercur

În comparaţie cu primele 2 specii, macroul se întâlneşte din abundenţă în România, aşa că evită consumul acestuia, deoarece conţine cantităţi însemnate de mercur.

4. Tonul

ton-mercur

Regulile referitoare la ton sunt mai complicate: tonul alb conţine un nivel mediu de contaminare. Dacă doreşti să îţi asumi acest risc, consumă-l în cantităţi cât mai mici cu putinţă. Acest lucru se aplică şi în cazul fripturii de ton.

Sursa art. si poze: Women’s Health

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Top 5 shake-uri verzi ce ajută la slăbire Căutaţi o băutură delicioasă şi sănătoasă care să vă ajute să slăbiţi cât mai rapid? Atunci acest articol vă va fi de mare folos!
Cele mai bune ceaiuri contra febrei Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?
10 gustări sănătoase care nu-ți afectează silueta Iată ce trebuie să mănânci la serviciu pentru a nu ceda tentației de a consuma ceva dulce! În plus, aceste gustări sănătoase țin la distanță stresul și oboseala.
Detoxifierea ficatului și scăderea colesterolului cu ajutorul turmericului În acest articol veți găsi două rețete de sucuri pe bază de turmeric, ideale pentru afecțiunile hepatice și nu numai.
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
Remedii naturale pentru respirația urât mirositoare Respirația urât mirositoare sau halena este o problemă care ne dă bătăi de cap și ne face să ne fie rușine să mai vorbim. Remediile naturale îi vin însă de hac! Iată care sunt acestea!
De ce este bine să mâncăm migdale Revigorează sistemul nervos , cardiovascular și reduc nivelul colesterolului, însă beneficiile migdalelor nu se opresc aici. Află tot ce trebuie să știi despre aceste super nuci!
Cum să facem față mai ușor caniculei Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.
Alimente ce combat nervozitatea Pentru a-şi îndeplini funcţiile creierul are nevoie de două substanţe: glucoza şi oxigen. Funcţiile superioare: gândirea, memoria şi autocontrolul, necesită însă mulţi alţi nutrienţi.
Remedii naturale pentru durerile de dinţi Te dor dinţii şi nu poţi ajunge în cel mai scurt timp la dentist? Metodele naturale îţi sar în ajutor şi astfel îţi pot fi de mare folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *