Sanatate

4 tipuri de peşte contaminat cu mercur

Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.

Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.

Toţi nutriţioniştii ne îndeamnă să consumăm peşte deoarece conţine toate proteinele de care corpul nostru are nevoie. Din nefericire, câteva tipuri sunt contaminate cu doze mari de mercur, ce afectează dezvoltarea neurologică a copiilor.
Mercurul dispare doar peste un an din organism, aşa că este crucial să eviţi contaminarea cu acesta, mai ales dacă te pregăteşti să devii mămica. Toţi peştii conţin mici cantităţi de mercur, însă exista 5 tipuri pe care trebuie să le eviţi neapărat.

1. Rechinul

rechin-mercur

Deoarece este primul în lanţul trofic şi consuma alţi peşti pentru a supravieţui – de cele mai multe ori, aceşti peşti sunt deja contaminaţi, şi astfel rechinul prezintă cel mai crescut nivel de contaminare cu mercur.

2. Peştele sabie

peste-sabia-mercur

Acest pește tropical este, de asemenea, un prădător de top care se hrănește cu alte specii de pește contaminate cu mercur.

3. Macroul

macrou-mercur

În comparaţie cu primele 2 specii, macroul se întâlneşte din abundenţă în România, aşa că evită consumul acestuia, deoarece conţine cantităţi însemnate de mercur.

4. Tonul

ton-mercur

Regulile referitoare la ton sunt mai complicate: tonul alb conţine un nivel mediu de contaminare. Dacă doreşti să îţi asumi acest risc, consumă-l în cantităţi cât mai mici cu putinţă. Acest lucru se aplică şi în cazul fripturii de ton.

Sursa art. si poze: Women’s Health

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

8 exerciții ce te vor scăpa de grăsimea abdominală – videoclip Acest set de exerciții durează doar 10 minute, însă rezultatele obținute de pe urma lui sunt excelente!
Scapă de constipație cu ajutorul crușinului Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administre...
Multiplele beneficii ale lavandei pentru sănătate Află cum te scapă rapid de stres, anxietate și depresie redându-ți calmul interior de care ai atâta nevoie.
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:
Beneficiile consumului de pepene roşu Pepenele roșu este un adevărat izvor de sănătate, cu multiple beneficii ce încep de la prevenirea cancerului până la menținerea pielii cât mai frumoase.
Ce faci când dietele nu dau rezultatele dorite Ai încercat toate dietele "la modă": Rina, Dukan, Ketogenică sau altele cu denumiri care mai de care mai pompoase, însă toate au dat greș? Ce ai spune de dieta regimului de viață sănătos?
Ridichea neagră, cel mai bun remediu natural pentru gripă și răceală Dacă faci parte din rândul persoanelor care răcesc des, folosește ridichea neagră pe post de remediu natural.
Prunele – beneficii miraculoase asupra sănătății noastre Ne mențin cât mai tineri, ne ajută să slăbim și ne mențin ficatul cât mai sănătos, însă lista beneficilor prunelor nu se oprește aici.
Detoxifierea ficatului și scăderea colesterolului cu ajutorul turmericului În acest articol veți găsi două rețete de sucuri pe bază de turmeric, ideale pentru afecțiunile hepatice și nu numai.
Cum te scapă caju de stres Datorită conținutului crescut de magneziu, caju devine o bună armă de combatere a stresului. Află cum trebuie să-l consumi pentru efecte maxime!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *