Sanatate

De ce este bine să mănânci semințe de floarea-soarelui

Modestele semințe de floarea-soarelui combat cu succes arterioscleroza, însă lista beneficiilor acestora continuă. Află la ce mai sunt bune!

Modestele semințe de floarea-soarelui combat cu succes arterioscleroza, însă lista beneficiilor acestora continuă. Află la ce mai sunt bune!

Știai că semințele de floarea-soarelui conțin o cantitate extrem de mare de vitamina D? Pe lângă aceasta, mai întâlnim vitamina B1 (doar drojdia de bere le întrece în conținut), magneziu, fier, calciu și fosfor. De aici rezultă că semințele de floarea-soarelui, se numără printre alimentele cu o concentrație mare de nutrienți.

Consumă și tu regulat semințele de floarea soarelui (în stare raw, bineînțeles, și nu sărate) și vei ține la distanță următoarele afecțiuni:

1. Semințele de floarea-soarelui țin la distanță arterioscleroza și bolile coronariene

Acest lucru se datorează conținutului de acizi grași esențiali (în special acid linoleic) ce au funcția de împiedicare a progresului arterisclerozei.

Vitamine E, conținută în abundență de semințele de floarea-soarelui, este un antioxidant puternic, ce previne deteriorarea arterelor. Ea mai reduce aderenta trombocitelor, ceea ce ajută la împiedicarea apariției atacurilor de cord și a formării cheagurilor de sânge.

2. Semințele de floarea-soarelui scad excesul de colesterol

Dacă alegem să folosim mai des semințele de floarea-soarelui ca și substitut pentru alte alimente grase sau bogate în calorii, vor observa o diminuare semnificativă a nivelului colesterolului rău.

3. Semințele de floarea-soarelui țin la distanță bolile de piele

Totul se datorează conținutului crescut de acid linoleic și vitamina E, ce sporesc elasticitatea pielii și ne protejează celule de efectele îmbătrânirii (premature, mai ales). Consumul de semințe de floarea-soarelui se recomanda pentru persoanele cu pielea uscată, crăpata, sensibilă ce dezvoltă eczeme sau dermatite în general. De asemenea, îți întăresc unghiile și părul și previne albirea prematură.

4. Semințele de floarea-soarelui țin la distanță toate tulburările nervoase

Datorită conținutului crescut de vitamina B1 (la fel ca și germenii de grâu), acestea previn apariția stresului, a depresiei, insomniei și a stărilor de nervozitate.

5. Lupta cu diabetul

În alt avantaj al semințelor de floarea-soarelui este că sunt foarte bine tolerate și de diabetici.

6. Au efect anticancerigen

Numeroase studii au arătat că vitamina E are un puternic efect anticancerigen și chiar poate acționa ca un posibil remediu în anumite cazuri. Având în vedere că semințele de floarea-soarelui au un conținut ridicat de vitamina E, le putem include cu ușurință în lista alimentelor ce previn apariția celulelor canceroase.

Semințele de floarea-soarelui mai sunt indicare și pentru persoanele care au nevoi nutriționale mai ridicate: femeile însărcinate sau cele care alăptează, atleți, persoanele care suferă de anemie, subnutrite sau pentru cele cărora boala le-a slăbit organismul.

Acum că ai citit acest articol, suntem siguri că vei privi aceste mici semințe cu alți ochi. Ai grijă și nu uita de principalul aspect: doar semințele crude și nesărate sunt cele care pot oferi aceste multiple beneficii!

Sursă foto: nutritiousinfo.com & articol: „Sănătatea prin alimentație”, dr. George Pamplona-Roger.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.