cozonaci Arhivă

  • Una dintre retetele mele preferate de cozonaci este cea cu aluat oparit si multa umplutura cu nuca. Iata cum se prepara. Ingrediente aluat cozonaci: 1 kg faina 50 g drojdie 250 g zahăr 20 g zahăr vanilinat 550 ml lapte 150 g unt topit 50 ml ulei 9 gălbenușuri coaja rasă lămâie netratată sare Ingrediente umplutură cozonaci: 9 albușuri (dacă nu vreţi să le folosiţi pe toate puneţi doar 5) 50 g cacao 150 g zahăr pudră 500 g nucă esența rom sau 20 ml rom veritabil 300 g rahat asortat Mod de preparare: Pentru început cernem faina. Punem […] 0
  • Aşa cum bunicii ne pregăteau cei mai buni cozonaci cu ingredientele măsurate la ochi la fel am procedat şi eu la această reţetă şi rezultatul a fost unul pe măsură! Cozonaci sunt rumeni, au crescut frumos şi se rup în fâşii. Ingrediente aluat: 1 kg faina tip 000 sau pentru cozonaci 15 linguri de zahăr (în aluat punem 14 şi una o folosim la activarea drojdiei) sau 300 g coaja rasă de la o lămâie şi o portocală 1 linguriţă sare sau 10 g 1 pachet de drojdie de 50 g 2 pliculeţe de zahăr vanilinat sau 20 g […] 0