Prima recomandare pe care o primește o persoană stresată, se referă la suplimentele pe bază de magneziu.
De ce este atât de important magneziu pentru combaterea stresului?
Magneziul este implicat în transmiterea impulsurilor nervoase, iar lipsa acestuia din dietă duce la stări de nervozitate, iritabilitate, confuzie mentală, la depresii, anxietatea și stres. Primele semne ale unei carențe de magneziu sunt: durerile de cap, tremurături, amețeli, senzație de lipsă de aer, scăderea tensiunii arteriale însoțită de tulburări de ritm cardiac. Un alt semn al lipsei de magneziu, la femei, sunt durerile menstruale și ciclurile abundente.
Cum ne ajută caju?
Din acest punct de vedere, caju este cel mai apreciat fruct din familia nuciferelor, având un conținut foarte mare de magneziu: 260 mg/100g de porție crudă comestibilă. Semințele de floarea soarelui sunt singurele care îl depășesc: 354mg/100g de porție crudă comestibilă. Pe lângă magneziu, caju mai conține și vitaminele B1 și B2, care sunt de asemenea esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos.
Așadar consuma caju pentru a scăpa de stările de:
- stres;
- nervozitate;
- iritabilitate;
- depresie;
- anxietate;
- oboseala cronică (nejustificată);
- slăbiciune.
Cum putem consuma caju?
Este de preferat să se consume în stare proaspătă și se poate adăuga peste cereale, salate, în mâncăruri cu orez (se folosesc în special în prepararea rețetelor cu specific indian), în deserturi, compoturi, gemuri sau sucuri. (Sucul trebuie consumat imediat, deoarece este dificil de păstrat.)
Veganii adoră nucile de caju deoarece din acestea pot prepara brânză, unt sau lapte.
O altă variantă, nu la fel de sănătoasă, constă în consumul de caju prăjit cu sau fară sare (asemeni arahidelor sau altor tipuri de nuci).
Alte beneficii ale caju-ului:
- caju previne apariția cancerului (datorită conținutului crescut de flavanoide);
- previne apariția bolilor cardiovasculare;
- conținutul crescut de magneziu ajută la menținerea sănătoasă o oaselor;
- datorită conținutului crescut de fibre ajută în procesul de digestie și slăbire;
- previne apariția pietrelor la bilă.
Sursa foto: guiltfreefoodguide.com
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂