-
Prajitură cu iaurt grecesc, căpşuni şi bezea
Publicat 20/05/2022
Această prăjitură este acrișoară de la iaurt, parfumată de la căpșuni și atât de fragedă încât se topește în gură. Iată cât de ușor se prepară! Ingrediente aluat: 4 gălbenușuri 50 g zahăr un praf de sare 140 g unt topit și răcit cu 82% grăsime coajă de lămâie sau portocală 275 g faina tip 650 1 lingura esența de vanilie Ingrediente cremă iaurt: 600 g iaurt grecesc cu 10% grăsime 100 g zahăr 2 ouă 1 lingură de esență de vanilie coajă de lămâie sau portocală Ingrediente bezea: 4 albușuri 80 g zahăr pudră cu aromă de vanilie […]
-
Peste la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Publicat 05/03/2022
Dorada cu legume la cuptor se numara printre retetele mele preferate. Sosul de rosii cu ardei si usturoi are un gust nemaipomenit asa ca va invit sa testati si voi aceasta reteta! Ingrediente: 3 dorade 2 cepe medii 4 catei de usturoi 2 ardei grasi 2 conserve de rosii cuburi sare piper aprox. 100 ml apa fiarta patrunjel ulei de masline Mod de preparare: La aceasta reteta eu am folosit 3 dorade peste care am pus putin ulei de masline , sare si piper. Nu folosim o cantitate prea mare deoarece vom mai adauga sare si piper si la […]
-
Reţetă video: Mucenici moldovenești de post umpluți cu nucă sau simpli
Publicat 27/02/2022
În acest videoclip puteți vedea cum prepar eu mucenicii moldovenești de post, umpluți cu nucă sau simpli, presărați cu nucă pe deasupra. Ingrediente aluat 12 mucenici: 1 kg faina tip 000 sau cozonac + 2 linguri extra (în caz ca aluatul mai are nevoie, în funcție de cât de uscată este faina folosită și pentru pudrat blatul de lucru) 120 g zahăr tos coaja rasă de lămâie netratata 7 g sare 600 ml apă călduță (max. 41 grade Celsius) 50 g drojdie proaspătă sau 14 g drojdie uscată 150 ml ulei + 50 ml extra pentru uns blatul de […]
-
Prăjitură super cremoasă cu iaurt şi stafide
Publicat 01/02/2022
Această prăjitură cu iaurt are o consistenţă cremoasă şi se prepară foarte uşor. Contine ingrediente comune aşa că nu îţi rămâne altceva decât să o prepari si tu! Ingrediente: 5 ouă la care separăm albuşurile de gălbenuşuri 500 g iaurt grecesc 80 g de zahăr pudră + 1 lingura extra pentru pudrat pe deasupra 40 g de făină 30 g de amidon 1 lingura de zeamă de lămâie 50 g de stafide coaja rasă de portocală un praf de sare esenţa de vanilie Extra unt pentru uns formă de copt vreo 2 linguri de griş Mod de preparare: Începem […]
-
Cum se fac pastele carbonara super cremoase, fără smântână. Reţeta autentică italiană cu toate secretele explicate
Publicat 28/09/2021
În rețeta de paste carbonara autentica italiana nu vei găsi niciodată smântână. Mixul de ouă cu pecorino romano și piper este tot ce ai nevoie pentru cel mai delicios sos! Ingrediente: 300 g paste4 gălbenuşuri50-60 g pecorino romano100-150 g pancettaapasarepiper Începem reţeta prin a pune la fiert apa în care adăugăm sarea. După cum puteți observa și în videoclipuri folosim o cantitate suficientă de sare, altfel pastele nu vor avea niciun gust. Cât timp fierbe apa ne putem apuca să amestecăm gălbenușurile cu brânza și piperul.Vei găsi și variante de carbonara în care se folosesc ouă întregi sau în […]