Sanatate

Cele mai bune metode naturale de vindecare a rănilor

În acest articol veţi afla cum să vă vindecaţi în mod natural rănile, cu ajutorul unor ingrediente care se afla la îndemâna oricui. Folosiţi-le ca să scăpaţi rapid de plăgi, fără dureri şi mai ales fără semne!

În acest articol veţi afla cum să vă vindecaţi în mod natural rănile, cu ajutorul unor ingrediente care se afla la îndemâna oricui. Folosiţi-le ca să scăpaţi rapid de plăgi, fără dureri şi mai ales fără semne!

Chiar dacă în filme, cicatricile sunt create special pe pielea actorilor, pentru a le da un aspect de duritate şi forţa, în viaţa de zi cu zi, nimeni nu îşi doreşte să aibă parte de astfel de semne.

În farmacii şi magazine există mai multe produse profesionale de îngrijire a rănilor, însă de cele mai multe ori, acestea sunt foarte scumpe, încărcate cu multe chimicale şi de cele mai multe ori nu oferă rezultatele dorite. De ce să nu foloseşti mai bine produse simple, naturale şi eficiente?
Acestea îţi vor ameliora considerabil durerile şi prin aplicarea zilnică, îţi vor vindeca frumos rănile. Tot ce trebuie să faci este să ai răbdare şi să nu renunţi după primele zile de utilizare.

1. Vitamina E

Uleiul şi capsulele de vitamina E, sunt probabil cele mai cunoscute metode naturale de vindecare a rănilor sau vergeturilor. Această vitamină stimulează formarea de colagen, care îmbunătăţeşte textura pielii, îi dă putere şi o face să fie cât mai flexibilă.

Pentru rezultate mai rapide, poţi combina uzul extern cu cel intern: prin suplimente de vitamina E sau prin creşterea consumului de alimente bogate în vitamina E (ca migdalele, alunele, uleiul de măsline şi seminţele de floarea soarelui).

Mod de folosire: Uleiul concentrat de vitamina E, loţiunile cu vitamina E sau capsulele, se pot aplica direct pe zona afectată. Se lăsă pe rană câteva minute şi se repeta procesul de două ori pe zi. Durata acestui tratament diferă de la o rană la alta, aşa că asigură-te că rana e complet vindecată, înainte de a-l finaliza.

2. Gel pur de Aloe Vera

Când vine vorba de vindecare, Aloe Vera îşi merită numele de super planta. Gelul său este bogat în substanţe nutritive şi se aplică direct pe rană, accelerând astfel procesul de vindecare şi previne apariţia cicatricilor.

Pentru efecte maxime poţi să combini pudră sau ulei de vitamina E, cu gel de Aloe Vera. Vitamina E ajută gelul să se menţină, astfel poţi să îţi crezi un unguent din aceste două ingrediente, pe care să îl depozitezi câteva săptămâni în frigider.

Mod de folosire: Dacă ai Aloe plantată acasă, rupe o bucată mică de la bază, preseaz-o până iese cât mai mult gel şi aplică-l direct pe rană. Vei simţi imediat o senzaţie uşor răcoritoare şi calmantă. Masează (atât cât suporţi) rana cu acest gel şi nu îl spăla, deoarece se va absorbi complet în piele. Repetă procesul de trei ori pe zi, sau de câte ori simţi că ai nevoie.

3. Pastă mentolată de castravete

Pasta de castravete, reprezintă o altă soluţie ieftină şi uşoară de vindecare a rănilor. Totul se datorează puterii de hidratare a castravetelui, ce hrăneşte zona afectată şi estompează apariţia cicatricilor.

Mod de folosire: Ca să îţi faci această pastă, trebuie să decojeşti castravetele şi să îi scoţi seminţele. Marunteste-l în blender, cu câteva frunze de mentă. Se bate albuşul de la un ou separat şi se adăugă în amestec. Aplică-l pe rană pentru 20 de minute, apoi clăteşte-te cu apă rece. Se aplică zilnic, de cate ori ai nevoie.

4. Mierea

Mierea, este o altă minune a naturii, când vine vorba de vindecare. Prin cele două principale roluri ale sale: hidratare şi antiseptic, mierea este foarte eficientă în tratarea rănilor, deoarece înmoaie pielea şi stimulează creşterea noilor ţesuturi.

Mod de folosire: Aplică miere simplă direct pe rană, înainte de a merge la culcare. Las-o să acţionează toată noaptea şi vei observa imediat îmbunatăţirile, cicatricea începând să se decoloreze doar după câteva zile.
Pentru a nu murdări aşternuturile, poţi să pui un bandaj lejer peste rana acoperită cu miere.

5. Ulei esenţial din arborele ceaiului

Acest tip de ulei este foarte cunoscut datorită proprietăţilor sale antimicrobiene, ce vindecă ţesutul pielii şi reduce aspectul de ţesut cicatrizat.

Mod de folosire: Majoritatea oamenilor îl diluează într-un ulei purtător (aici am discutat spre sfarsitul articolului, despre ce înseamnă uleiul purtător) însă, se poate folosi şi nediluat. În caz că ai pielea foarte sensibilă, pentru a reduce riscul de apariţie a iritaţiilor, aplică o cantitate mică din acest ulei, pe o arie sănătoasă a pielii. Dacă nu ţi-a dăunat, îl poţi aplica o dată pe zi, timp de 20 – 30 de minute.

Poţi să îl foloseşti şi combinat cu alte două tipuri de ulei foarte eficiente: ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos. Aplică-l pe rană, de 2-3 ori pe zi.

Îl mai poţi folosi şi pe post de săpun antibacterian, prin combinarea cu apă caldă şi ştergerea uşoară a zonei afectate.

6. Fulgi de ovăz, iaurt şi ou

Aceste două ingrediente diminuează considerabil cicatricile cauzate de acnee. Iaurtul este foarte eficient în calmarea arsurilor solare. Acesta calmează foarte repede pielea şi previne apariţia cicatricilor. La fel de eficient pentru arsurile solare este şi albuşul de ou. Ce-i drept, nu va mirosi prea frumos pe piele, însă te va ajuta să nu rămâi cu semne şi îţi va calma durerile.

Mod de folosire: Pentru arsurile solare, se aplică iaurtul sau oul (ţinute la temperatura camerei) direct pe piele.
Pentru urmele lăsate de acnee combină părţi egale de fulgi de ovăz, smântâna, iaurt şi cu suc proaspăt de lămâie. Amestecă bine toate ingrediente cu ajutorul unui blender şi aplică pe faţă, timp de 10-15 minute. Se îndepărtează uşor cu apă şi se foloseşte de 3 ori pe zi.

7. Uleiurile de bază

Unele uleiurile de bază sau purtătoare pot fi utilizate şi singure, datorită proprietăților nutritive și de vindecare ale pielii.

Mod de folosire: Aplică uleiul pe zona afectată şi masează aproximativ 5 minute, lasă-l să acţioneze timp de 10 minute, apoi șterge-l. Repetă acest procedeu de câteva ori pe zi . Pentru a obține rezultate mai rapide și mai bune, se poate lăsa să acţioneze peste noapte.

8. Alte uleiuri şi unturi de corp

Ulei de măsline extra virgin: deblochează porii, elimină celulele moarte ale pielii , hidratează, luminează cicatricile, este bogat în vitamina E și K și catifelează pielea;

Ulei de nucă de cocos: protejează, hidratează, înmoaie şi vindecă pielea, proprietăţile sale antioxidante puternice luptă împotriva radicalilor liberi care distrug ţesutul conjunctiv și reduc capacitatea celulelor de a se regenera .

Unt de cacao sau unt de Shea: promovează procesul de vindecare, calmează, hidratează şi catifelează ţesutul cicatrizat.

Ulei esenţial de lemn de santal: vă ajută să eliminați cicatricile și petele de pe faţă . Combină câteva picături din acest ulei cu lapte sau apă de trandafir. Spăla şi masează-ţi faţa cu unul dintre aceste amestecuri, până simţi cum se absorb în piele, apoi clăteşte-te cu apă din abundenţă.

Ulei esenţial de lavandă: poate fi folosit direct pe rană, deoarece are puterea de a întineri celulele pielii și estompează cicatricile .Dacă ai o piele sensibilă, diluează-l într-un ulei de bază .

Ulei din semințe de măceș: în combinație cu uleiul esenţial de trandafir, dă rezultate excelente în reducerea cicatricilor cauzate de acnee.

Sursă: www.healthyandnaturalworld.com

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.