Sanatate

Cele mai bune ceaiuri contra febrei

Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?

Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?

Ceai de flori de soc

ceai de flori de soc contra febrei

 

Pe lângă faptul că ne reduce febra, ceaiul din flori de soc ne stimulează sistemul imunitar, ne combate inflamațiile și ne calmează tractul respirator.

Mod de preparare: Se face infuzie din 1-2 lingurițe de flori de soc la o cană de apă. Se beau câte 3-4 căni de ceai zilnic.

Multiplele beneficii ale socului pentru sănătate

Ceai de Isop

ceai de isop contra febrei

Isopul este o plantă medicinală folosită încă din Antichitate. În acele timpuri i se atribuiau chiar și puteri magice, datorită funcției puternic purificatoare. Pe lângă faptul că ne scapă de febră și răceala, isopul este recomandat în bolile digestive, hepatice, pentru lipsa poftei de mâncare, boli genitale, depresie, reumatism și lista continuă.

Mod de preparare: Se face infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă. Se consumă câte 2-3 căni de ceai pe zi.

Ceai de Țintaură

ceai din tintaura contra febrei

Țintaura este o plantă excelentă atunci când vine vorba de febră și nu numai! Această plantă, întâlnită preponderent în zona montana, reprezintă una dintre cele mai bune metode de detoxifiere a organismului.

Mod de prepare: Se face infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă ce se bea pe parcursul unei întregi zile, în 3-4 reprize.

Se mai poate prepara din această plantă și tinctură: se macerează timp de 8 zile, 20 g de plante, în 100 ml de alcool. Se iau apoi câte 30-40 de picături, de 2-3 ori pe zi.

Ceai de unguraș

ceai de unguras contra febrei

Pe lângă faptul că luptă eficient cu răceală și ne scapă de febră, ungurașul ne întărește şi inima!

Mod de preparare: Se face infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi.

Ceai din mai multe plante medicinale contra febrei

ceai contra febrei

Pentru a realiza acest ceai avem nevoie de:

  • 20 g flori de soc
  • 20 g flori de tei
  • 10 g flori de țintaură
  • 20 g de păpădie
  • 15 g coajă de salcie
  • 15 g conuri de hamei.

Se face un decoct (se fierbe timp de 10 minute) dintr-o lingură din acest amestec la o cană de apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi.

Sursă: „Plante medicinale și aromatice de la A la Z”, dr. Ovidiu Bojor.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.