Sanatate

5 alimente sănătoase care te relaxează şi te scapă de stres

Aceste alimente contribuie la menţinerea unei stări bune de dispoziţie şi sănătate şi ţin departe efectele dăunătoare ale stresului.

Aceste alimente contribuie la menţinerea unei stări bune de dispoziţie şi sănătate şi ţin departe efectele dăunătoare ale stresului.

1. Sparanghelul

spranghelul-te-scapa-de-stres

Sparanghelul este bogat în acid folic şi vitamina B, care vă ajută să vă menţineţi calmul, chiar şi în cele mai stresante momente. Se poate consuma puţin aburit şi adăugat în salate, prăjit sau fript asezonat cu multe condimente.

7 plante și condimente ce te scapă de stres și îți îmbunătățesc funcţiile creierului

2. Avocado

avocado-te-scapa-de-stres

Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, acest fruct cremos ne ajută corpul să se relaxeze în situaţii stresante. Fructele de avocado conţin cel mai mult folic în comparaţie cu orice alt tip de fructe. Pentru efecte cât mai bune, consumaţi minim un sfert de fruct pe zi. Tăiat în felii subţiri se poate adăuga în salate, sau poate înlocui maioneză.

3. Fructele de pădure

fructele-de-padure-contra-stresului

Toate fructele de pădure, inclusiv afinele, căpşunile, zmeura şi murele, sunt bogate în vitamina C, un alt aliat de încredere contra stresului. Consumaţi fructe de pădure atunci când aveţi de susţinut examene orale, discursuri sau prezentări în faţa mai multor persoane, deoarece acestea vă menţin tensiunea arterială şi cortizolul în parametrii normali. În acest fel veţi reuşi să vă păstraţi calmitatea şi veţi trece cu brio de momentele dificile.
Modul lor de consumare este variat, astfel le puteţi savura ca atare sau în salate, iaurt, cu fulgi de ovăz, îngheţate etc.

4. Portocalele

portocale-stres

Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C, care au puterea de a te relaxa rapid. Marele lor avantaj este că sunt protejate de coajă şi astfel le poţi consuma oriunde. De asemenea, mirosul lor îmbietor contribuie semnificativ la inducerea unei stari de relaxare. Încearcă să consumi şi alte varietăţi cum ar fi clementinele, mineolele sau mandarinele.

5. Nucile

nuci-stres

Acestea conţin acizi graşi omega-3 care ajută la prevenirea pierderilor de memorie şi păstrează în limite normale hormonii de stres. Le poţi consuma ca atare sau pentru a le scoate în evidenţă aroma, le poţi prăji timp de 10 minute şi să le adaugi în salate.

Sursa art + foto: womenshealthmag.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.