Salata de vinete cu ardei copt și ceapă călită este preferata mea, așa că haideți să vedeți cât de ușor o perpar.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 3 ardei kapia
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 ceapă mare
- sare
- ulei
Mod de preparare
Pentru început punem vinetele la copt. Eu am copt 2 bucăţi pe care le-am întors pe toate părţile până când s-au înmuiat semn că sunt gata.
Am mai copt apoi şi 3 ardei kapia. Am procedat la fel, i-am întors până când s-au înnegrit bine semn că sunt gata. Pentru a se curăţa mai uşor i-am pus într-un bol, i-am presat apoi cu sare, i-am acoperit cu folie alimentară şi i-am lăsat deoparte.
Vinetele le-am dat prin două cu un cuţit de ceramică şi le-am luat pulpa pe care am pus-o la scurs într-o sită. Zeama lăsătă de vinete este foarte amară, deci nu o dorim în salată!
Ardeii i-am curăţat de coajă, le-am scos seminţele şi i-am tocat. Am folosit 2 bucăţi şi jumătate, oprindu-mi câteva felii şi pentru decor.
Între timp, vinetele s-au scurs aşa că le tocăm şi pe ele cu un cuţit de ceramică şi le punem peste ardei.
În continuare punem la încins puţin ulei şi călim în el o ceapă mare.
După ce ceapă se înmoaie adăugăm şi 2-3 câte de usturoi zdrobiţi şi mai lăsam pe foc timp de o jumătate de minut.
Punem apoi ceapă peste vinete şi ardei.
Adăugăm sare după gust şi ulei. Eu nu pun mult ulei, cam 2 linguri îmi sunt suficiente. Dacă doriţi puteţi pune mai mult.
La final gustăm să fie suficient de sărată şi o decoram cu ardeiul rămas. Dacă v-a plăcut reţeta mea nu uitaţi să o distribuiţi şi prietenilor!
Mai jos găsiţi şi videoclipul cu modul de preparare.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂