Ce ai spune de o rețetă rapidă de rulouri cu umplutură de vanilie? Iată care sunt ingredientele necesare acestei rețete și modul de preparare:
Ingrediente:
- 800 g aluat foitaj cumpărat
- 500 ml lapte
- 3 gălbenușuri
- 40 gr amidon (sau 60 gr făină)
- 100 gr zahăr alb
- 1 plic de aromă naturală de vanilie Bourbon Dr. Oetker
- 30 gr unt
- un albuș
Mod de preparare:
- Primul pas constă în tăierea foietajului în fâșii de aproximativ 3 cm.
- Apoi, rulăm fâșiile pe cornete.
- Ungem rulourile cu albuș amestecat cu puțin lapte, după care le presăram cu zahăr.
- Dăm rulourile la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când se rumenesc uşor pe deasupra.
- Cât timp se coc rulourile, preparăm crema. Pentru început punem laptele la fiert.
- Batem gălbenușurile bine cu zahărul, după care adăugăm și amidonul.
- După ce laptele a dat în fiert, punem un sfert peste amestecul de gălbenușuri, zahăr și amidon. Amestecăm bine după care turnăm compoziția în restul de lapte și îl punem pe foc, la flacără mică. Fierbem până se îngroașă. După ce compoziția s-a îngroșat oprim focul și punem pliculețul de aromă de vanilie, împreună cu cele 30 g de unt și amestecăm. Dăm crema la răcit.
- După ce rulourile s-au copt le lăsăm să se răcească, după care le umplem cu crema de vanilie.
Sfaturi utile:
- În caz că nu aveți conuri speciale pentru rulouri, puteți confecționa unele din hârtie de copt. Se taie o fâșie mai lungă din hârtie din care se formează un cornet. În acest fel ne asigurăm că va avea putere să țină foietajul. După ce am terminat de rulat aluatul de foitaj, excesul de hârtie l-am tăiat cu o foarfecă și l-am introdus în interiorul cornetului pentru un plus de stabilitate.
- Pentru a vă fi ușor să rulați fâșiile de foietaj pe cornetul de hârtie, îl puteţi pune pe o sticlă cu gât lung.
- Laptele fiert se toarnă în fir subțire peste crema de gălbenușuri cu zahăr și amidon, pentru a nu transforma ouăle în jumări.
- Foietajul poate fi unul preparat în casă, însă pentru o variantă rapidă a reţetei poate fi folosit şi cel din comerţ.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂