Paleurile se numără printre deserturile care reușesc ca încă de la prima mușcătură se te trimită înapoi în copilărie. Mirosul lor îmbietor de ciocolată cu rom îți va transforma bucătăria în cea mai primitoare cofetărie. Dacă ai copilași, prepară această rețetă alături de ei. Te vor molipsi cu bucuria și entuziasmul lor, mai ales atunci când vor lipi fursecurile pufoase cu ciocolată! În plus, le vei crea cele mai frumoase amintiri din copilărie!
Un alt mare avantaj al paleurilor este că se prepară foarte ușor. Rețeta acestora este una care merge la sigur (nu are ce să se taie, să nu se dospească, etc). În rețeta originală de paleuri veți găsi o cremă din unt sau fondant, însă noi o vom înlocui cu ganache-ul (cremă de ciocolată), deoarece se prepară mai uşor iar rezultatul final este la fel de bun. Iată care sunt ingredientele și modul lor de preparare din care veţi obţine aproximativ 40 de fursecuri mari:
Ingrediente pentru aluatul paleurilor:
- 200 g unt (cu minim 80 % grăsime, ținut la temperatura camerei)
- 200 g zahăr pudră
- 300 g făină tip 000
- 4 ouă de mărime medie
- 1/2 pliculeț praf de copt (sau 5 g)
- 1 păstaie vanilie (sau esenţă vanilie)
Ingrediente pentru ganache:
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată amăruie
- 2-3 linguri Rom (sau esenţă rom)
Ingrediente pentru glazura paleurilor:
- 150 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
- Pentru început vom prepara ganche-ul deoarece trebuie să îl lăsăm suficient timp la rece. Punem frișca lichidă la fiert și apoi o turnăm peste ciocolata mărunțita. Pentru un plus de gust adăugam 3-4 linguri rom sau o esenţă de rom. Amestecăm bine, după care o vom lăsa la rece până când se va întări. Odată ajunsă la temperatura camerei, pentru a grăbi procesul de răcire puteți să o lăsați timp de o oră în congelator.
- Între timp ne vom ocupa de fursecuri. Pentru început amestecăm untul ținut la temperatura camerei cu zahărul pudră. Vom bate totul bine cu mixerul (tel,robot) până când vom obține o cremă albicioasă și pufoasă.
- Următorul pas constă în adăugarea ouălor în crema de unt. Acestea se vor adăuga pe rând pentru a ne asigura că se vor încorpora cât mai bine.
- Urmează acum să adăugăm făina împreună cu praful de copt și vanilia. Pentru a ne fi mai ușor la amestecare, vom pune făina treptat.
- La final se pune compoziția într-un poş, sau într-o pungă tăiată la capăt, și se formează fursecurile. Trebuie să lăsați suficient spațiu între ele deoarece se vor întinde la copt. Din aluatul de paleuri vom umple trei tăvi mari de cuptor, pe care le vom coace timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 170°C.
- După ce coacem toate fursecurile le vom așeaza pe un grătar pentru a se răci.
- Între timp crema noastră de ciocolată s-a întărit, așa cum o putem bate cu mixerul pentru a obține o textură cremoasă.
- Cu ganache-ul astfel obținut vom umple paleurile. Puteți să folosiți un poş sau o linguriță, cum vă este mai ușor.
- La final vom topi cele 150 de grame de ciocolată pe baie de aburi și vom glazura fursecurile.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂
Azi am facut paleuri, Multumesc frumos pentru reteta ; este perfecta! Caut reteta de paleuri de vreo zece ani si aceasta este singura reusita, dintre cele pe care le-am mai incercat.Mersi inca o data .
Cu mult drag. Ne bucuram foarte mult ca v-a fost pe plac reteta noastra. Va multumim de aprecieri.