Retete De Gen Feminin

Rețetă de prăjitură Snickers

Această rețetă video este ideală pentru iubitorii de caramel și nucă.

Această rețetă video este ideală pentru iubitorii de caramel și nucă.

La prima vedere ai crede că este o prăjitură complexă, însă după ce o vei prepara nu îți va veni să crezi cât de ușor a fost!

Ingrediente

Blat:
110 gr de zahăr sau 5 linguri
150 gr de nucă măcinata
5 albușuri
½ pliculeț de praf de copt sau 5 gr
½ lămâie
Puțină sare
65 gr faina sau 2 linguri
Opțional puțin Amaretto

Caramel:
5 gălbenușuri
250 g zahăr
250 g unt cu 82% grăsime
250 g arahide prăjite nesărate

Straturi de ciocolată:
200 g ciocolată albă
200 g ciocolata cu lapte
4 linguri ulei

Mod de preparare:

Blat:
Amestecăm albușurile, cu sarea și puțină zeamă de lămâie.
După ce albușurile sunt aproape bătute adaugăm cele 110 g zahăr și amestecăm din nou.
Trebuie să obținem o bezea care formează moțuri, la fel cum se vede și în imagini.
Amestecăm ½ plic praf de copt cu cele 65 g făină şi cu nucă măcinată.
Le punem peste bezea și amestecă ușor cu o spatulă.
La final se poate adăuga puțin Amaretto sau alte extracturi (opțional).
Punem compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie.
Coacem blatul, timp de 20 de minute la 180 °C.
Blatul este gata dacă trece testul cu scobitoarea.

Caramel:
Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 2 linguri de zahăr din totalul de 250 g.
Punem restul de zahăr la caramelizat.
După ce zahărul capătă o nuanță arămie adăugăm cu grijă 250 g unt.
Atenție! Zahărul caramelizat poate provoca răni serioase, așa că se recomanda prudenta atunci când adaugăm untul.
După ce untul se topește adăugăm gălbenușuri în fir subțire.
După ce caramelul se îngroașă punem cele 250 g arahide prăjite nesărate și îl mai lăsăm foarte puțin pe foc.
Lăsăm caramelul să se răcească bine.

Glazurile:
Glazurile de ciocolată se topesc separat pe baie de abur. Vom pune câte 2 linguri de ulei peste fiecare tip de ciocolată și vom amesteca bine astfel încât să nu rămână bucatele de ciocolată netopita.
Asamblare:
Vom pune peste blat complet răcit ciocolată albă. Se da la frigider până când ciocolata s-a întărit.
Urmează al treilea strat: caramelul, care trebuie să fie complet răcit.
Urmează ultimul strat: glazura din ciocolată cu lapte.

Sfaturi utile:
Tava folosită a avut 32×24 cm.
Pentru a tăia mai ușor prăjitura, pune cuțitul în apă caldă înainte de a secționa. Eu nu am ținut cont de acest sfat, deoarece am vrut să obțin un aspect mai nefinisat (recunosc, nici nu sunt profesionistă în ale tăiatului. :D).

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.