Această rețetă face parte din categoria reţetelor rapide de pe canalul De Gen Feminin, și se adresează persoanelor aflate mai tot timpul pe fugă, și care în ciuda faptului că și-ar dori să gătească mai mult, nu au suficient timp.
Iată cât de ușor se prepară rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval!
Ingrediente:
1 pâine rotundă de 400 g ( a avut a noastră) poate fi folosită la fel de bine orice fel de pâine
250 g bacon
50 g unt topit
3 căței de usturoi
150 g mozzarella
150 g brânză Cheddar (ambele pot fi înlocuite cu cașcaval)
Mod de preparare:
- Prăjim baconul până devine crocant.
- Crestăm pâinea pe lungime și lățime
- Amestecăm 50 g de unt cu 3 căței de usturoi zdrobiți.
- Ungem cât mai bine pâinea printre crestături.
- Punem cele 150 g de Mozzarella printre crestături.
- Procedăm la fel cu baconul.
- Apoi cu brânză Cheddar.
- Învelim pâinea în staniol.
- O coacem timp de 20 de minute la 190°C.
- După cele 20 de minute, se îndepărtează folia de deasupra și se mai coace timp de 10 minute.
- La final se presară cu mărar. (Opțional)
Sfaturi utile:
- Așa cum spuneam și la enumerarea ingredientelor, brânzeturile pot fi înlocuite cu cașcaval.
- Cașcavalul nu trebuie să fie neapărat ras, se poate tăia în cuburi, care apoi să fie înfipte cât mai
- adânc în crestături.
- Am folosit cuvântul crestat, pentru a evidenția faptul că pâinea nu trebuie tăiată până jos. Pentru a-ți fi mai ușor, folosește un cuțit zimțat, pentru feliat pâine.
- Înveleşte pâinea în două bucăți de staniol, pentru ca mai apoi să o poţi îndepărta pe cea de
- deasupra. Pâinea va fi mai crocantă!
- Mărarul este opțional, poate fi înlocuit cu verdețurile preferate.
- De asemenea și baconul poate fi înlocuit cu bucăți de piept de pui, de exemplu.
- În umplutură se pot pune și bucăți de ceapă verde, tocate mărunt.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂