Retete De Gen Feminin

Rețetă de Lava cake cu Amaretto şi migdale

Încearcă și tu această rețetă de Lava cake cu Amaretto presărat cu bucăți de migdale prăjite. În ciuda faptului că este o rețetă de prăjituri extraordinar de gustoasă se prepară foarte ușor!

Încearcă și tu această rețetă de Lava cake cu Amaretto presărat cu bucăți de migdale prăjite. În ciuda faptului că este o rețetă de prăjituri extraordinar de gustoasă se prepară foarte ușor!

Lava cake sau vulcanul de ciocolată este o prăjitură rapidă, ideală pentru persoanele care nu au prea mult timp liber și nu numai. Chiar dacă arată spectaculos și gustul este unul irezistibil, acest desert se prepară foarte ușor. Iată care este rețeta:

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 200 gr ciocolată (de preferat amăruie)
  • 2 gălbenușuri
  • 2 ouă întregi
  • 40 gr făină
  • 15 ml Amaretto (opțional, dacă pregătiți pentru copii această rețetă puteți renunța la Amaretto)
  • 120 gr unt
  • 40 gr zahăr pudră (aici cantitatea poate fi crescută sau mărită în funcție de cât de dulce este ciocolata folosită)
  • câteva migdale pentru decor

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în topirea ciocolatei și a untului pe baie de abur. Aici trebuie să avem grijă să nu atingem cu vasul de apa fierbinte pentru a nu arde ciocolata. Puteți încălzi apa foarte bine și apoi să lăsați timp de câteva minute ciocolata să se topească singură. Amestecați din când în când, pentru a vă asigura că ciocolata și untul s-au omogenizat cât mai bine.
  2. Următorul pas constă în amestecarea ouălor și a zahărului pudră.
  3. După ce am amestecat ouăle cu zahărul turnăm și ciocolata topită. Aici trebuie să aveți grijă ca ciocolata să nu fie prea caldă pentru a nu transforma ouăle în omletă. Practic, ciocolată trebuie să fie suportabilă la atingerea cu degetul. Amestecați foarte bine toate ingredientele.
  4. Puneți apoi făina împreună cu Amaretto și amestecați din nou.
  5. La final ungeți patru forme cu unt și tapetați-le cu făină sau cacao și umpleți-le pe 3 sferturi. De ce am folosit forme individuale? Acesta este unul dintr-e secretele obținerii unui interior fluid asemeni unui vulcan. Nu degeaba se numește vulcan de ciocolată, nu? Dacă veți folosi forme de brioșe veți obține niște brioșe moi, însă fără un interior plin de ciocolată. Dacă nu aveți forme speciale de copt, puteți folosi la fel de bine și niște cești.
  6. Un alt secret al obținerii unui interior fluid este temperatura de coacere, care trebuie să fie de 200 de grade Celsius și timpul de coacere, care nu trebuie să fie mai mare de 10 minute.
  7. Dacă aveți migdale, alune sau nuci prin casă, puneți-le la copt lângă vulcănaşii de ciocolată. Gustul de Amaretto combinat cu acestea din urmă va fi unul irezistibil!

În continuare vă prezentăm videoclipul cu modul de realizare al Lava cake-ului cu Amaretto:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.