Retete De Gen Feminin

Rețetă de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – videoclip

Această rețetă este pe placul tuturor iubitorilor de eclere, deoarece reușește să îmbine perfect gustul irezistibil de vanilie cu cel al ciocolatei amăruie din glazură. Încearc-o și tu!

Această rețetă este pe placul tuturor iubitorilor de eclere, deoarece reușește să îmbine perfect gustul irezistibil de vanilie cu cel al ciocolatei amăruie din glazură. Încearc-o și tu!

În ciuda faptului că multe persoane evită să prepare acasă eclerele, în special cojile acestora, în videoclipul nostru vei vedea cât de ușoară le este rețeta. În caz că le cumpărai cojile de ecler de pe rafturile magazinelor (turtite și rezistente prea multe zile, pentru a mai avea ceva natural în ele) vor deveni o amintire! Așadar, nu mai sta pe gânduri și prepară și tu acestă rețetă absolut delicioasă! Iată care sunt pașii acestei rețete video, din care vor rezulta 8 eclere mari:

Ingrediente pentru cojile de eclere:

 • 150 ml apă
 • 100 ml lapte
 • 100 gr unt
 • 150 gr făină tip 000
 • 1 praf sare
 • 4 ouă mari sau 5 de mărime medie

Ingrediente pentru crema de vanilie:

 • 500 ml lapte
 • 3 gălbenușuri
 • 40 gr amidon (sau 60 gr făină)
 • 100 gr zahăr brun (se poate înlocui cu zahărul alb)
 • 1 păstaie de vanilie (sau extract, esență de vanilie)
 • 15 gr unt.

Pentru glazura de ciocolată:

 • 100 gr ciocolată neagră
 • 100 ml smântână lichidă.

Mod de preparare:

Pentru început vom pune laptele, apa și untul la fiert. După ce untul s-a topit complet vom adăuga făina şi sarea după care vom amesteca foarte bine la început cu ajutorul unui tel, apoi cu o spatulă. Important este să reușim să scoatem cât mai multă apă din aluat. Ne vom da seama că aluatul pentru cojile de eclere este gata atunci când începe să se desprindă de pe pereții vasului, moment în care se îndepărtează de pe foc și se lasă să se răcească timp de 10-15 minute. De ce lăsăm aluatul să se răcorească? Dacă va fi prea fierbinte atunci când adăugăm ouăle se vor transforma în jumări și nu ne dorim acest lucru.

Cât timp aluatul se răcește putem prepara crema de vanilie. Primul pas constă în fierberea laptelui în care am pus semințele de la păstaia de vanilie și chiar și păstaia (pentru un gust mai pronunțat de vanilie). În videoclip am uitat să specificăm că după ce laptele a dat în clocot, păstaia se îndepărtează. Cât timp laptele se încălzește, vom bate bine gălbenușurile cu zahărul brun. Ne vom opri doar după ce acestea își dublează volumul și se albesc. Urmează apoi să adăugăm și amidonul. Trebuie să aveți grijă căci este foarte lipicios și va tinde să lipească de paleta robotului sau de tel. Nu vă dați bătute și veți vedea că dacă depuneți puțin efort, veți reuși să-l biruiți.

După ce laptele s-a fiert adăugați-l cam pe trei sferturi peste gălbenușuri. Amestecați și apoi turnați compoziția în restul de lapte și puneți-l din nou pe foc, la flacără mică. Amestecați bine și veți vedea că după aproximativ 5 minute compoziția va începe să se îngroașe semn ca budinca noastă este gata. Îndepărtați-o de pe foc, adăugați și cele 15 grame de unt, amestecați bine și acoperiți-o cu o folie alimentară, având grijă ca folia să o atingă pentru a evita formarea crustei.

După ce ați preparat crema cu siguranță cele 10-15 minute au trecut, așa că puteți să incorporați ouăle, pe rând, în aluatul pentru cojile de ecler. Pentru a vă fi mai ușor, amestecați fiecare ou cu o furculiță și folosiți o paletă rezistentă. Dacă aveți robot de bucătărie folosiți paleta specială pentru aluat. După ce ați terminat aluatul formați cojile de eclerele pe o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Puteţi folosi un poş sau o pungă tăiată la capăt.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit, iar timpul de coacere al eclerelor va fi de 15 minute la 210 °C, după care temperatura va fi redusă la 180 °C pentru încă 15-20 minute.

Pentru a împiedica aplatizarea cojilor de eclere sub nicio formă nu deschideți ușa în primele 20 de minute de coacere. Un alt pont este să nu deschideți larg ușa cuptorului imediat după coacere ci foarte puțin, eventual puteți pune pe post de proptă o lingură de lemn. După aproximativ 5 minute înțepați eclerele cu un băț de frigăruie pentru a scoate afară aburul ce le face cleioase.

La final umpleți-le după bunul plac cu budinca de vanilie. Vă puteți folosi fie de un poş, fie de o lingură și glazuraţi-le cu ciocolată.

Mai jos găsiţi videoclipul cu ingredientele si modul de realizare:

Dacă rețeta noastră v-a fost pe plac vă invităm să o împărtășiți și prietenilor voștri. Poate le va fi de ajutor! Va mulțumim și vă mai așteptăm pe la noi!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.