În rețeta noastră vei vedea cât de ușor poți să prepari aluatul de pizza, acasă. După ce o vei încerca, blaturile din supermarketuri vor deveni o amintire. Pentru aluatul de pizza ai nevoie de făină de tip 650, apă călduță, drojdie, ulei de măsline, puțin zahăr și sare. Rețeta este foarte asemănătoare cu cea de pâine, cu excepția uleiului de măsline.
Secretul obținerii unui blat de pizza ușor crocant la exterior și moale în interior, este să îl întinzi așa cum te pricepi, cu mâinile. Sucitorul va scoate tot aerul din el și nu va mai rămâne la fel de pufos și crocant. Chiar dacă nu avem îndemnare de pizzari, nu trebuie să ne panicăm și să încercăm mișcări acrobatice. Doar nu vrem să ne trezim cu aluatul lipit de tavan, nu? Așadar, dacă ți s-a făcut pofta de o pizză bună cu topping ales după preferințe tale, atunci apucă-te de treabă!
Dacă ai întrebări sau nelămuriri, ne găsești aici, pe Facebook sau pe canalul de Youtube. Și cum se zice că vorba multă-i sărăcia omului (în cazul de față, scrisul) vom înșirui și lista cu ingrediente pentru a-ți fi mai ușor la preparare. Apropo, poți să dai sfoară în țară ca la acest videoclip am pus și subtitrarea în română pentru persoanele cu deficiențe de auz sau care nu știu să vorbească prea bine românește și ar avea nevoie și de text. Nu se știe cui îi poate fi de folos! :
Ingrediente aluat (pentru 2 pizza cu diametrul de 32 de cm):
- 300 ml de apă călduță
- 500 gr făină de tip 650
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță zahăr
- 1 pliculeț de drojdie uscată
Iată și videoclipul cu pricina:
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂