Retete De Gen Feminin

Lava cake sau brioșa vulcan de ciocolată – un desert foarte simplu de preparat

Însă rezultatul obținut este unul cu adevărat spectaculos! Încearcă și tu rețeta acestui desert rafinat, rapid și ieftin. Îți garantez că nu vei regreta!

Însă rezultatul obținut este unul cu adevărat spectaculos! Încearcă și tu rețeta acestui desert rafinat, rapid și ieftin. Îți garantez că nu vei regreta!

Cine s-ar gândi că o brioșă care arată atât de rafinat și elegant se prepară de fapt foarte ușor, cu ajutorul unor ingrediente pe care majoritatea le avem deja în bucătărie? Lava cake sau vulcanul de ciocolată, mai pe românește, este un desert delicios care îi va lăsa uimiți pe toți cei care îl vor gusta! Iată cât de ușor se prepară:

Ingrediente pentru 8 porții de brioșe:

  • 300 grame de ciocolată amăruie (conținut de cacao minim 65 %)
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de zahăr brun (puteți folosi și alb)
  • 150 g unt

opțional:

  • 1 linguriță de ness
  • puțină coajă de portocală

Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 °C.
  2. Se rupe ciocolata în cubulețe și se pune la topit împreună cu untul. Le puteți topi direct pe aragaz într-un vas, mai uzat, în cuptorul cu microunde sau la bainmarie, până se obține o cremă de consistenţă egală. La microunde trebuie să amestecați bine la fiecare 30 de secunde, până se omogenizează ciocolata cu untul. În maxim 2 minute, la treaptă superioară veți reuși să le topiți. Se pune crema deoparte la răcit. (Dacă turnați untul fierbinte peste ouă riscați să le transformați în omletă).
  3. Se bat ouăle cu zahărul și apoi se adăugă faina. Compoziția astfel obținută se adăugă peste ciocolata topită de mai sus.
  4. Apoi se adăugă lingurița de ness și puțină coaja rasă de portocală (opţional) pentru un plus de aromă (vă sfătuiesc să folosiți coajă de portocală bio pentru a evita pesticidele).
  5. Se ung formele de brioșe cu unt și se tapetează cu zahar (da, chiar dacă poate nu îţi vine sa crezi, zahărul le va împiedica să se prindă de forme şi le va „îmbrăca” într-o crustă dulce si crocantă) sau se folosesc hârtii speciale de copt pentru brioșe.
  6. Se toarnă compoziția în forme (cam trei sferturi) și se pun la copt timp de 9 minute, la 200 °C. (Vor rămâne puțin umede pe deasupra, însă așa este normal).
  7. Farmecul acestui desert constă în faptul că își formează o crustă pe exterior, iar în interior rămâne crema de ciocolată. Astfel, după ce se coc se tăie o bucățică mică, pentru a lăsa această crema să curgă, asemeni unui vulcan.
  8. Se consuma calde, fie simple, fie cu înghețată de vanilie, caramel, frişcă, sosuri acrișoare de fructe de pădure, zmeură, căpșuni sau chiar cu fructe întregi asezonate cu mentă.
  9. Se pot consuma și a doua zi, însă ciocolată nu va mai curge din ele, ci se va absorbi în brioșă. Asta nu înseamnă că nu rămân la fel de gustoase!

Vezi şi Lava cake reinterepatat cu Amaretto şi migdale. Reţeta scrisă: aici.

Sursa foto: Pinterest.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.