Retete De Gen Feminin

Inimioare umplute cu Nutella – prăjitură de Valentine’s Day

Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară aceste inimioare extrem de pufoase, umplute cu Nutella. În articol vei găsi videoclipul cu modul de realizare. Încearcă și tu această rețetă!

Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară aceste inimioare extrem de pufoase, umplute cu Nutella. În articol vei găsi videoclipul cu modul de realizare. Încearcă și tu această rețetă!

În urmă cu ceva timp am văzut un scurt videoclip doar cu modul de realizare al acestor inimioare. Rezultatul ni s-a părut unul spectaculos, așa ne-am decis să preparăm și noi această rețetă. Sperăm că vă este pe plac și o veți încerca și voi.

Ingrediente:

  • 400 gr făină tip 000 (+ maxim 40 gr extra pentru pudrarea suprafeței de lucru)
  • 100 gr zahăr brun (se poate folosi și zahăr alb)
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 50 gr unt topit
  • 220 ml lapte călduț
  • 2 gălbenușuri
  • Nutella
  • 1 praf sare
  • 1 esență rom

Mod de preparare:

  1. Pentru început vom amesteca drojdia uscată cu o linguriță de zahăr și cu una de făină, peste care vom turna laptele ușor călduț. Acesta trebuie să fie suportabil la deget (maxim 32 °C), astfel încât să nu opărească drojdia și să o oprească din procesul de fermentare. În mod obișnuit drojdia uscată nu se mai pune la dospit, însă noi preferăm să urmăm această metodă pentru a ne asigura că pliculețul nu a avut fisuri, prea mici pentru a fi descoperite ușor cu ochiul liber, sau că laptele nu a fost prea fierbinte. După ce am turnat cele 4 ingrediente într-un bol, le amestecăm bine cu un tel și lăsam deoparte timp de aproximativ 10 minute.
  2. Între timp vom cerne făina pentru a ne asigura că vom obține un aluat moale și pufos.
  3. După ce drojdia a crescut o vom turna peste făină, urmată de cele două gălbenușuri, zahăr, esența de rom și untul topit. Le amestecăm foarte bine, la început cu o spatulă pentru a nu ne murdări prea rău pe mâini (nu că eu nu m-aș fi murdărit în videoclip). După ce amestecul se omogenizează cât de cât, îl punem pe un blat de lucru, tapetat foarte bine cu făină, și începem să îl frământăm. Pudrați ori de câte ori simțiți nevoia (așa cum menționam și în videoclip, am tapetat de aproximativ 7 ori masa de lucru). După circa 10 minute de frământare, aluatul trebuie să fie nelipicios și suplu. Atunci când îl apăsați cu degetul trebuie să-și revină la forma inițială.
  4. Dacă toate aceste condiții au fost întrunite, transferați-l într-un bol uns în prealabil cu ulei și acoperiți-l cu folie alimentară, pentru a nu permite curenților de aer să pătrundă și astfel să-i stagneze procesul de creștere. Puneți-l la crescut lângă un loc ușor călduț (calorifer, cuptor) și lăsați-l timp de o oră, o oră și jumătate, sau până când își dublează volumul.
  5. După ce aluatul a crescut, răsturnați-l pe blatul de lucru, tapetat bine cu făină. Împărțiți-l în două, iar jumătățile rezultate, în patru. Puteți să împărțiți jumătățile și în 5 sau chiar în 6, în funcție de cât de mari, sau mici, vreți să vă rezulte inimioarele. Din părțile rezultate vom forma niște bile. Vom lua apoi câte o bilă și o vom întinde cu sucitorul sau cu mâinile, cum vă este mai ușor.
  6. După ce am întins aluatul vom pune o linguriță de Nutella, aflată la temperatura camerei. O vom întinde însă nu până la margini pentru a nu risca să ni se scurgă la împăturire. Vom rula aluatul, după care îl vom plia pe jumătate. Cu un cuțit bine ascuțit tăiați „clătita” îndoită pe 2/3 din lungime. Cele două bucăți rezultate le întoarceți cu fața în sus și astfel veți obține inimioarele. Procedați la fel cu toate cele 7 bile de aluat rămas.
  7. La final se ung cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte. Se dau la copt timp de 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 °C.
  8. După ce inimioarele s-au copt pot fi unse cu puțină miere încălzită pentru un plus de savoare și culoare.

În continuare vă vom prezenta și videoclipul cu modul de preparare:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.