Retete De Gen Feminin

Cheesecake cu Oreo – desert la pahar, fără coacere

Vezi videoclipul unui desert delicios și rapid, ce le va fi de folos în special persoanelor ocupate, care deși și-ar dori, nu pot petrece prea mult timp în bucătărie!

Vezi videoclipul unui desert delicios și rapid, ce le va fi de folos în special persoanelor ocupate, care deși și-ar dori, nu pot petrece prea mult timp în bucătărie!

Având în vedere faptul că tortul fără coacere cu biscuiți Oreo a fost una dintre cele mai vizionate postări, ne-am hotărât să vă prezentăm varianta acestui desert și în pahare. Diferențele constau în schimbarea gramajelor și renunțarea la unt, deoarece am vrut să se așeze mai bine biscuiții în pahar.

Ingrediente pentru 2 porţii:

  • 150 g brânză proaspătă
  • 18 biscuiți Oreo
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 4 linguri zahăr pudră (70 g)
  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Prima dată batem frișca lichidă cu un tel sau cu ajutorul unui mixer. Nu trebuie să o bateți excesiv, pentru a nu-i da textura asemănătoare cu cea a untului.
  2. După ce bateți frișca, puneți-o în frigider timp de câteva minute și preparați crema de brânză.
  3. Crema de brânză se amestecă împreună cu zahărul pudră și după ce se omogenizează se adăugă și esența de vanilie (am folosit biscuiți Oreo cu vanilie, dacă veți alege biscuiți Oreo cu ciocolată folosiți esență de rom, pentru un plus de savoare).
  4. Adăugați frișca peste crema de brânză și amestecați cu un tel ușor, apoi cu o spatulă până se omogenizează compoziția.
  5. Următorul pas constă în fărâmițarea biscuiților cu ajutorul unui sucitor sau a robotului de bucătărie (veți avea nevoie de aproximativ 15 biscuiți pentru două pahare, iar restul îi puteți folosi la decorare).
  6. La final asamblați desertul în pahare în funcție de preferințe. Lăsați cheesecake-ul câteva ore la frigider pentru a se întări, sau cel mai bine este să îl preparați de seara, pentru a-l consuma a doua zi.

Sfaturi utile:

  • crema de brânză trebuie să fie la temperatura camerei și nu trebuie să fie amestecată cu mărar sau ceapă, ci trebuie să fie cremă de brânză simplă, pentru deserturi. Noi am folosit brânză proaspătă Pilos de la Lidl (o găsiți în cutie de 1 kg și scrie pe ea ca este pentru prăjiuri, clătite și găluști umplute);
  • frișca lichidă trebuie să fie foarte rece înainte de preparare;
  • pentru a evita ca cheesecake-ul să preia mirosul celorlalte alimente din frigider, puteți să puneți mai puțin în pahare și să le acoperiți cu o folie alimentară, urmând ca înainte de consumare să ornați cu restul de biscuiți Oreo rămași;

Aici veți găsi și videoclipul cu toți pașii explicați:

Dacă v-ați hotărât să preparați această rețetă, noi vă dorim poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.