Retete

Cheesecake cu biscuiți Oreo – prăjitură fără coacere

Se prepară ușor și este delicioasă. Încearcă și tu această prăjitură ce nu are nevoie de coacere!

Se prepară ușor și este delicioasă. Încearcă și tu această prăjitură ce nu are nevoie de coacere!

Cheesecake-ul cu biscuiți Oreo, este fără îndoială una dintre cele mai gustoase prăjituri cu gust ușor acrișor. Este ideală pentru zilele călduroase de vară, dar și pentru cele mohorâte de iarnă. Iată reţeta video:

Ingrediente cheesecake:

  • 3 pachete biscuiți Oreo: 2 mari și unul mic (în total aproximativ 375 g)
  • 80 g unt topit
  • 500 grame cremă de brânză (de la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 ml frișcă lichidă

Mod de preparare cheesecake:

  1. Pentru început vom pune 220 g biscuiți Oreo (aproximativ 18 bucăţi) într-un robot şi îi vom fărâmița până când capătă o textură asemănătoare cu cea a nisipului. Vom folosi biscuiții Oreo întregi, cu tot cu cremă, deoarece vor da un gust mai bun cheesecake-ului. Dacă nu aveți robot puteți fărâmița biscuiții Oreo într-o pungă cu ajutorul unui sucitor.
  2. Peste biscuiții fărâmițați vom turna untul topit și vom amesteca bine până la omogenizare.
  3. Vom așeza compoziția astfel obținută într-o formă cu inel detașabil de 20 de cm și o vom presa cât mai bine cu o spatulă.
  4. Urmează acum să preparăm crema prăjiturii. Pentru început vom amesteca bine crema de brânză cu jumătate din cantitatea de zahăr.
  5. Într-un alt bol vom bate smântâna lichida. Așa cum menționăm și în videoclip, este recomandat să folosiți smântână pentru frișcă naturală pentru a evita astfel aditivii folosiți în exces la frișca vegetală. Trebuie să aveți grijă atunci când bateți smântâna dulce, deoarece se poate transforma foarte ușor în unt, după care se taie. Pentru a vă asigura de reușită, mixați frișca la treapta mică timp de 2-3 minute, după care creșteți viteza. Atunci când frișcă începe să capete consistenţă, adică sunteți aproape de final, adăugați zaharul și amestecați ușor până se întărește complet. Opriți din când în când mixerul și verificați dacă frișca a căpătat textura potrivită.
  6. Următorul pas constă în amestecarea cremei de brânză cu frișca. Pentru un plus de culoare puteți adăuga 4-5 biscuiți Oreo fărâmițați. Amestecați bine pentru a obține o cremă cât mai omogenă.
  7. Urmează acum să turnăm crema de brânză peste blatul de biscuiți. Poți folosi pentru decorare câțiva biscuiți Oreo, rupţi în bucăţi mai mari  și astfel cheesecake-ul este gata!
  8. Se lasă la rece timp de 5-6 ore sau peste noapte.

Sfaturi:

  • Pentru a detașa cât mai ușor inelul de la forma de copt, lăsați prăjitura la loc ușor călduț minim 15 minute sau vă puteți folosi de un feon sau de un pistol de flambat. Încălziți ușor inelul și în acest fel veți desprinde mult mai ușor prăjitura, fără a o rupe.
  • La tăiere trebuie să folosiți un cuțit foarte ascuțit, deoarece blatul se întărește destul de mult.
  • Crema de brânză trebuie să fie neapărat ținută la temperatura camerei pentru a fi mai ușor de amestecat.
  • Frișca lichidă trebuie să fie foarte rece înainte de preparare.

Dacă nu aveți o formă de copt de 20 de cm, puteți prepara această rețetă și la pahar:

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Cum să tai căpşunile sub formă de trandafiri Învaţă cum să creezi adevărate opere de artă din căpşuni şi înfrumuseţează-ţi desertul cu ele.
Desert dietetic cu ciocolată neagră Doreşti să te menţii în formă în preajma Sărbătorilor? Atunci prepară această prăjitură rapidă care pe lângă faptul că este foarte gustoasă, nu conţine gluten şi are doar 100 de calorii pe 50 de grame...
Mousse de ciocolată la blender – cea mai rapidă rețetă Acestă rețetă delicioasă de mousse de ciocolată se prepară în doar 5 minute!
Rețeta paleuri (fursecuri) umplute cu ciocolată Paleurile sunt fără îndoială cele mai apreciate prăjituri ale copilăriei noastre. Vezi în rețeta video prezentată în articol cât de ușor se prepară!
Cum să-ți prepari cea mai bună ciocolată caldă acasă Cu această rețetă delicioasă de ciocolată caldă vei reuși să alungi frigul celor mai mohorâte zile de iarnă. Încearc-o și tu şi savureaz-o alături de cei dragi! Vei vedea cum îți vei transforma ca pri...
Ciorbă de potroace cu zeamă de varză murată Cel mai bun remediu pentru mahmureală! Încearcă-l și tu!
Cum să mănânci sănătos şi săţios de post Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!
Rețetă de pizza cu pui și ciuperci Încearcă și tu rețeta noastră video de pizza cu pui și ciuperci. Blatul pe care îl vei obține va fi ușor crocant la exterior și moale la interior, iar gustul de caşcaval cu pui și ciuperci, îți va înc...
Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!

6 Comments

  1. Andreea

    Arata foaarte bine! 🙂 Cat de mare e tava pe care ati folosit-o? De 26×26 cm sau mai mica?

  2. Razvan Calugarasu

    Mulţumim! În cel de al doilea film prăjitura e făcută în o formă de copt de 12 cm în diametru.

  3. Adriana

    Buna,ce marca de branza folositi (recomandati)

  4. Buna ziua, eu folosesc marca proprie LIDL Pilos. Este la galetusa. Mi se pare ca raportul calitate/pret este unul excelent.

  5. andreea

    Dacă nu am crema de brânză ce folosesc.?

  6. Crema de branza ii da un gust mai acrisor. Puteti sa incercati sa folositi doar frisca, in care sa puneti smantana pentru un gust asemanator cu cel al cremei de branza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *