Poate că sfaturile pe care le vei primi în acest articol, nu vor reuşi ca prin minune să te facă să te simţi mai bine. Trebuie să înţelegem că aşa este viaţa, cu bune şi rele şi că este imposibil ca totul să ne iasă de fiecare dată aşa cum ne dorim!
Iată care sunt posibilele cauze ale declanşării unei stări de supărare:
1. Eşti prea exigent/ă cu tine
În majoritatea cazurilor, persoanele foarte exigente cu propria persoană sunt tot timpul supărate şi nemulţumite. De ce? Pentru că vor ca totul să le iasă perfect de fiecare dată şi atunci când eşuează, se învinovăţesc pentru nereuşită. Dragi perfecţionişti, trebuie să vă amintiţi tot timpul, că nimeni nu este fără greşeală pe acest pământ, aşa că de fiecare dată când daţi greş, iertaţi-vă mai uşor şi veţi vedea cât de bine vă veţi simţi în propria piele!
Citeşte şi: 3 gânduri zilnice care alungă nefericirea
2. Încearcă să identifici sursa supărării
În primul caz, lucrurile sunt clare: Omului nu i-a ieşit ceva cum îşi dorea, ba mai mult i-a ieşit ceva…dar fix pe dos, şi este foarte supărat! El ştie ce problemă are şi fiind un om ambiţios o va depăşi!
Ce ne facem însă cu persoanele care sunt foarte supărate, însă nu pot identifica sursa nefericirii lor? Aici avem într-adevăr o problemă! Aceasta supărare poate avea rădăcini adânci: un deces, o copilărie nefericită, o decepţie în dragoste, probleme financiare etc. Deşi credeţi că aţi reuşit să depăşiţi o astfel de etapă, este posibil ca procesul să nu fi fost complet.
Atunci când aveţi momente de fericire şi brusc vă întristaţi şi nu cunoaşteţi cauză, încercaţi să ascultaţi acel gând negativ. Ce vrea el să vă spună de fapt? Nu încercaţi să îl reprimaţi, ba din contră ascultaţi-l şi încercaţi să îi găsiţi sursa! Nu vă temeţi de gândurile negative deoarece acestea au uneori menirea de a ne menţine cu picioarele pe pământ şi să ne trezescă la realitate!
Haideţi să fim serioşi, trăim într-o ţară în care nimic nu este roz: copiii mor de mici prin spitale insalubre, bolnavii de cancer sunt trataţi cu repulsie de întregul sistem, şomerii, poate chiar în acest moment, îşi caută disperaţi un loc de muncă, pensionarii se împrumută pentru medicamente şi mâncare. Toate aceste poveşti dramatice se petrec în timp ce hoţii o duc în continuare foarte bine, căci se pare că încă mai au ce fura! Nu avem cum să gândim numai pozitiv într-o astfel de ţară!
Ceea ce trebuie să faci, este să identifici natura problemei tale şi să te întrebi: Mai pot face ceva în acest caz? Dacă da, încearcă să faci ceva, dacă nu, acceptă situaţia cu demnitate şi mergi mai departe. Dacă vei continua cu starea de supărare, nu vei reuşi decât să îţi afectezi starea de sănătate.
3. Nu te victimiza
La polul opus persoanelor prea dure cu sine înseşi, se află cele care se victimizează din orice, luând totul personal. Încearcă să priveşti totul din altă perspectivă şi vezi ce lecţie îţi oferă acest şut primit de la viaţă. Victimizandu-te nu reuşeşti decât să pui paie pe foc, crescându-ţi şi mai rău starea de frustrare şi nefericire! Nu te gândi prea mult la trecut, aruncă doar un ochi spre viitor, trăieşte prezentul şi ridică-te singur/ă din această stare de supărare! Doar tu ai puterea de a-ţi schimba gândirea!
4. Ieşi la o plimbare în aer liber
Nimic nu îţi va reda mai repede buna dispoziţie, decât o ieşire în aer curat, în care să te detaşezi de tot!
Mult succes!
Surse foto: www.passivepress.com
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂