Diverse

3 gânduri zilnice care alungă nefericirea

Vezi care sunt cele mai distructive gânduri și obiceiuri care nu te lasă să îți trăiești viața în armonie. Învață cum să scapi de ele pentru a alunga nefericirea ce îți macină sufletul.

Vezi care sunt cele mai distructive gânduri și obiceiuri care nu te lasă să îți trăiești viața în armonie. Învață cum să scapi de ele pentru a alunga nefericirea ce îți macină sufletul.

Dacă ai avea posibilitatea să alegi între bani și fericire, ce ai alege? Răspunsul oferit nu îl voi putea auzi, deoarece nu ne aflăm într-un dialog direct. Ceea ce sper eu, în schimb, este că îți vei răspunde în sinea ta că îți dorești să fii fericit/ă. Poate vei spune că „Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin!”. Dacă ar fi să credeam că această expresie populară este una adevărată, atunci de ce și oamenii bogați sunt nefericiți? Iată care sunt obiceiurile zilnice care ne sporesc nefericirea şi cum scăpăm de ele:

1. Ne dorim să fim mai bogați

Poate vei spune că este și normal să îți dorești asta, deoarece locuiești într-o țară mai săracă în comparație cu suratele ei din Uniunea Europeană. Poate chiar te gândești, tot mai des, să pleci peste hotare pentru un trai mai bun. Crezi că acolo vei fi mai fericit/ă? De ce toți romanii noștri ce încearcă să își facă un viitor mai bun printre străini, se declară nefericiți și dorul de „acasă” îi macină? Nu ar trebui să fie mai fericiți căci câștigă mai mulți bani? Răspunsul nu este întotdeauna unul afirmativ, așa că se pare că totuși banii nu aduc fericirea. Dacă ar fi adevărată această expresie, toții magnații lumii ar fi cei mai fericiți iar locuitorii celor mai sărace ţări ar fi tot timpul triști. Situația paradoxală este că lucruri stau total opus: un african sărac lipit pământului are puterea de a zâmbi mult mai des și se mulțumește cu ce are, în schimb ce un bogătaș își macină viața cu gândurile distructive de mărire sau de menținere a averii.

2. Pe tine ce te face cu adevărat să fii fericit/ă?

După cum am observat mai sus, se pare că nu banii sunt adevărata cheie a fericirii. Așadar, revenim la întrebarea din subtitlu: Pe tine ce te face cu adevărat fericit/ă? Oferă-ți un răspuns sincer la această întrebare. Dacă nu ai nicio variantă care să te mulțumească, gândește-te atunci la ce îți produce nefericire. Reușind să identifici sursa de nemulțumire ești la un pas către fericire, deoarece vei știi ce schimbări să faci. Să zicem că te nemulțumește locul de muncă (ești neîndreptățit/ă constant, stresul te macină și banii nu sunt corelați cu munca depusă), ce te reține să îl schimbi? Poate vei spune că este destul de dificil să îți găsești ceva mai bun în altă parte, însă trebuie să îți treci în balanță avantajele și dezavantajele rămânerii tale la aceeași firmă. Dacă balanța înclină drastic spre dezavantaje, ar fi mai bine să te gândești serios la o schimbare.

3. Urmează-ți visele

Acum că ai descoperit ce te face (sau nu) fericit/ă este momentul să faci ceva în această privință. Când a fost ultima oară când ți-ai urmat visele? Când ți-ai propus ceva și nu te-ai lăsat până nu ți-ai dus dorința la îndeplinire? Nu cumva pesimismul și neîncrederea în forțele proprii, te-au făcut să nu îți mai dorești nimic de la viață, să nu mai ai niciun țel de atins? Dacă da, atunci trebuie să faci ceva în această privință! Și dacă tot ai intrat pe site-ul meu și mi-ai acordat câteva minute din timpul tău prețios, te sfătuiesc să îți iei chiar acum un pix și o foaie și să-ți notezi un țel, o sarcină, pe care vrei să o duci la îndeplinire până la finalul zilei. Cine spune că un țel trebuie să îți ia o viață ca să îl îndeplinești? Vei vedea cât de satisfăcut/ă te vei simți la final de zi când vei bifa că ai realizat ce ți-ai propus. Procedează la fel cu fiecare dorință de-a ta. În acest fel vei învăța să visezi din nou, să speri și cel mai important, să-ți urmeazi aceste dorințe! Bucură-te mai mult de micile plăceri ale vieții!

La final, nu uita că nimeni nu va putea să îți alunge nefericirea dacă nu îți dorești asta cu adevărat, nici măcar tu.

Foto: Pinterest.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Trăim vremuri tulburi: Politicianul a reuşit să facă românul să nu mai fie frate cu românul…... Fratele meu român deschide ochii şi trezeşte-te la realitate, până nu va fi prea târziu….
Cele mai frumoase aranjamente de Paşte Idei ce vă vor ajuta să vă impresionaţi invitaţii cu aranjamentul masei de Paşte.
Videoclip impresionant – sărac, dar cu inima de aur Aţi observat că în general tot omul sărac îl înţelege pe cel aflat la necaz şi încearcă să îl ajute din puţinul pe care îl are?
Efectele negative ale dependenței de tehnologie Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?
Ce înseamnă să nu te dai bătut în faţa sorții și să lupți pentru visele tale! Alessandro Zanardi, fost pilot de curse, ne demonstrează că există viață după accidentele grave: "Atâta timp cât simți că ai pentru ce lupta în viață, chiar și cele mai mare învingeri ți le poți tran...
Cum să te fereşti de o tehnică de furt din bagaje Ai un troler cu lacăte la fiecare fermoar şi astfel îţi simţi lucrurile în siguranţă? Află că din acest tip de bagaj poţi fi furat/ă doar cu ajutorul unui pix, de exemplu.
Ţinute cu salopete din care să te inspiri Salopetele sunt foarte apreciate şi în acest an şi tocmai din acest motiv ţi-am pregătit o galerie foto din care să te inspiri.
Pentru tine, Maria! Această postare poate reprezenta un mesaj de apreciere pentru Maria specială din viața ta.
Cel mai adormit căţel – videoclip amuzant Şi pe căţeluşi îi mai prinde câteodată oboseala...şi deşi, se chinuiesc eroic spre amuzamentul nostru să rămână treji, nu reuşesc.
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *