Relatii

Eșecul, calea sigură către succes

Prin exemplificarea unor personalități care au avut parte de eșec la începutul carierei, sper că vei reuşi să vezi succesul care se ascunde în spatele fiecărei nereuşite de care ai parte.

Prin exemplificarea unor personalități care au avut parte de eșec la începutul carierei, sper că vei reuşi să vezi succesul care se ascunde în spatele fiecărei nereuşite de care ai parte.

Poate nu îți vine să crezi dar da, eșecul este considerat calea sigură către succes. În viață nu contează de câte ori ai eșuat, ci important este faptul că de fiecare dată ai reușit să te ridici de la pământ. Ceea ce poate nu ai observat este că de fiecare dată, te-ai ridicat tot mai puternic/ă. Tăria de a duce la capăt tot ce ți-ai propus, indiferent de câte impedimente ți s-au ivit în cale, te-au transformat într-o persoană de succes. Și chiar dacă nu ai milioane în conturi, trebuie să știi că succesul nu se măsoară doar în cifre, ci și în rezultate. Dacă tu vei avea curajul de a lupta pentru pasiunea ta, vei vedea că va fi o chestiune de timp până când banii vor începe să apară. Important este să nu îi vânezi tu pe ei, ci lasă-i să te caute ei pe tine. Un om care se gândește doar la câștiguri, nu poate fi considerat un om de succes. Indiferent de ceea ce va face, dacă și-a vândut sufletul banilor va alege căi de compromis pentru a-și mări câștiguri. Ori, aici, nu se mai poate vorbi despre un om pasionat, ci de unul oportunist.

Calea spre succes, pavată de eșecuri

Pentru a te convinge de acest fapt, voi folosi puterea exemplului. Iată câteva personalități care nu au pornit tocmai cu dreptul în calea spre succes:

Henry Ford – Știm cu toții cât de renumit este astăzi pentru mașinile americane ce-i poartă numele, însă ceea ce trebuie să știi pentru a-ți fi mai clar că ce ți-am scris mai sus nu sunt vorbe în vânt, este că Henry Ford nu a avut succes de la început. De fapt, a falimentat de cinci ori înainte de înființarea companiei de succes Ford Motor.

Albert Einstein – Geniul nu a vorbit până la patru ani și nu a citit până la șapte ani, motiv pentru care profesorii și părinții lui au crezut că era întârziat mental și antisocial. În cele din urmă, a fost exmatriculat din școală și i s-a refuzat admiterea la Școala Politehnică din Zurich. Știm cu toți ce a ajuns în cele din urmă….

Walt Disney – La începutul carierei, Walt a fost concediat de la ziarul la care lucra pe motiv că „îi lipsea imaginația și nu avea nicio idee bună”. S-a dovedit în cele din urmă că ideile lui Disney au făcut profituri de miliarde de dolari. Toți copiii trebuie să le fie recunoscători celui care l-a concediat. Viaţa lor ar fi fost tristă fără Mickey Mouse.

Charlie Chaplin – Talentul comediantului a fost contestat de mulți producători, care considerau că o astfel de prestație nu ar fi înțeleasă de privitori. Nici măcar nu s-au chinuit să îi dea o șansă. Chaplin nu a renunțat la visul său și astfel a devenit unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale secolului XX.

Haideți să revenim și la vedete zilelor noastre:

Oprah Winfrey – Celebra prezentatoare a fost dată afară la începutul carierei din postul de reporter, pe motiv că nu este potrivită să apară pe micul ecran. Se pare că acel şef stătea între Oprah și miliardele pe care le are acum în conturi, motiv pentru care destinul i l-a alungat din cale.

Lady Gaga – A fost refuzată de prima casă de discuri pentru albumul “Born This Way”.

Michael Jordan – A fost eliminat din echipa de baschet a școlii. Se pare că și marele sportiv a avut parte de profesori care nu s-au chinuit să îi descopere talentul.

JK Rowling – A trăit din ajutor social – După ce a fost concediată din funcția de secretară la Amnesty International (pe motiv că scria povestiri în timpul programului), creatoarea lui Harry Potter a fost nevoită să trăiască, împreună fetița sa, din ajutorul social. De altfel, și mariajul îi eșuase (în doar 13 luni), Rowling mărturisind mai târziu că, la 7 ani de la terminarea facultății se considera “cea mai mare ratată” pe care o cunoștea. Tot ea a declarat că eșecul total de care a avut parte în acea perioadă a vieții (și care a dus-o în pragul depresiei și sinuciderii) a eliberat-o de tot ce nu era esențial pentru ea și a determinat-o să se concentreze pe ceea ce era cel mai important: cartea pe care o avea în cap și pe care începuse s-o scrie (care a fost refuzată de 12 edituri până când s-a găsit cineva s-o publice). Restul poveștii îl știm cu toții.

Acestea nu sunt singurele personalități a căror cale spre succes a fost pavata de nereușite. Așadar, de fiecare dată când simți ca totul este împotriva ta, adu-ți aminte de aceste exemple. Nu lăsa pe nimeni să te descurajeze. În spatele unui „sfat prietenesc” se pot ascunde și sentimente de invidie. Dacă ai avut norocul de a descoperi ce îți place cu adevărat să faci în viață, nu mulți au acest noroc de a se redescoperi, luptă din toate puterile pentru acel „ceva”.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.